Balıkesir’in Bandırma ilçesinde bıçak bileme ustaları Kurban Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşlardan gelen talepleri yetiştirebilmek için yoğun mesai harcıyor.
Bayramın yaklaşması ile birlikte kurban kesecek vatandaşlar bıçak, satır, zırh ve mutfak robotu bıçağı gibi aletleri bıçak bileme ustalarına getirerekkeskinleştiriyor.
Bıçak ustası Bilal Söğüt, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, arefe gününde yoğunluğun arttığını belirtti.
Söğüt, "Bıçak bileme dedemizden kalama bir meslek. Dedemiz vefat etti dayım ile birlikte bıçakları kurbanlarını daha rahat kesmek isteyen vatandaşlar için biliyoruz. Kurbanlarda sadece seneden seneye bu işi sürdürüyoruz. Bu gördüğünüz bileme taşı su ile bileniyor çünkü eskisi taşlar bıçakları yaktığı için çoğu herkes bu taşı tercih ediyor. Bu taşı tercih ettiklerinden insanlar Biga’dan, Karacabay’den ve Gönen’den geliyorlar. Bıçak bileme fiyatları geçen seneyle aynı 2 lira. Bıçağın küçüklüğü veya büyük olması fark etmiyor. Tabi eskiye göre talepler giderek düşüyor. Bazı vatandaşlar biletmek yerine yeni bıçak almayı tercih ediyor. Biz de yıllardır yaptığımız bu işin peşini bırakmak istemiyoruz" dedi.