Balıkesir’in Bigadiç ilçesinde, 2. Et ve Süt Festivali kapsamında düzenlenen at yarışları yoğun ilgi gördü. Işıklar mahalle çayırında, önce cirit gösterisi yapılırken, daha sonrada rahvan atlar yarıştı.
Bigadiç Belediyesinin düzenlediği at yarışlarında büyük heyecan yaşandı. Yarışlara çeşitli il ve ilçelerden yaklaşık 140 at katıldı. Davul ve klarnet eşliğinde, çayırda önce, cirit gösterileri yapılırken ardında rahvan atlar 8 kategoride çayıra çıktı. Baş, başaltı, büyük orta, küçük orta, deste, 4’lü tay, 3’lü tay ve tozkoparan gurubunda yarışan 140 at seyircilere heyecanlı anlar yaşattı. Başta Hasan Aslandağ birinci olurken, baş altında Cengiz Cenk, büyük ortada Süleyman Avcı, küçük ortada Hasan Aslandağ, destede Halil İbrahim Aşcı, 4’lü taylarda Adnan Burger, 3’lü taylarda Hasan Aslandağ ve tozkoparanda da Bilal Kurt birincilik kupasının sahibi oldu. Yarışları Kaymakam Barış Aktan, Ak Parti Balıkesir Milletvekilleri Kasım Bostan ve Mahmut Poyrazlı ile Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Kerim Özdemir Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu as başkanı Mustafa Küçükmeral ile daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş izledi. Yarışın sonunda dereceye giren at sahiplerine kupaları verilirken, Ak Partili Belediye Başkanı İsmail Avcu, yarışların önümüzdeki sene ulusal düzeyde yapılacağını söyledi. Dereceye giren at sahipleri de mutluluklarını dile getirdi.
Ata sporunu yaşatmak istediklerini anlatan Belediye Başkanı İsmail Avcu.”Bu gün atların Kırkpınarı Işıklar çayırındayız. Ata sporumuz olan at yarışları burada 42 yıl önce başladı ve fasılalarla devam etti. Biz de belediye olarak iki yılan beri bunu yapıyoruz.Ata sporumuzu yaşatmak istiyoruz. Türkiye’nin dört bir yanında atlar geldi. İnşallah, önümüzdeki yıl ulusal bir yarışmayı burada yapmak istiyoruz. Yarışların, ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.Yarışmacı Alparslan Artuk da,” Burada güzel bir yarış oldu. Ben de üçüncü oldum. Devamını diliyorum. Bu gibi etkinlikler bizim gibi gençleri kötü alışkanlıklardan koruyor” dedi. Recep Şimşir ise,” Rahvan at yarışlarına çok meraklı olduğum için geldim.Atlarımızdan biri derece yaptı.. Diğeri ise derece alamadı. İnşallah, bundan sonraki yarışlara daha iyi hazırlanacağız” dedi. Dursunbey’den geldiğini anlatan Fatih Akbaba’da,”Bu gün 4’lü taylarda ikinci oldum. Tay ve rahvan at yetiştiriciliği yapıyorum. Bu gün dereceye girdiğim için mutluyum.Yarışlara devam edeceğiz” dedi. Sefa Danacı ise, ”3’lü taylarda üçüncü oldum. Deste gurubunda ise ikinci oldum. Atadan dededen atçıyız. Bu sporu devam ettireceğiz. Atçılığı seviyorum” dedi.