Balıkesir’in Bigadiç ilçesinde beden eğitimi öğretmenleri Erkan Karadişoğlu ve Muhsin Çolak, minik öğrencilere tenis eğitimi veriyor. Okuldan çıkan öğrenciler, haftanın belirli günlerinde tenis kort çalışmalarına katılıyor.
Bigadiç’te Işıklar Ortaokulunda beden eğitimi öğretmenliği yapan Erkan Karadişoğlu ve 4 Eylül Ortaokulu beden eğitimi öğretmeni Muhsin Çolak, 2014 yılında 3 öğrenciyle başladıkları tenis eğitimlerinde bugün 25 öğrenciye ulaştı. Eğitimlerle ilgili bilgi veren Karadişoğlu, "Bigadiç’de ilk defa tenis sporunu öğretmenin ve yaygınlaştırmanın gururunu yaşıyoruz. 2 yıldır yaptığımız çalışmalarda, 2015 yılında Işıklar Ortaokulu olarak Balıkesir il 4. olduk . 2016 yılında ise Balıkesir 3.sü olduk. Çalışmalarımızın ikinci yılında da 2 kupa aldık. Bigadiçli çocuklarımıza imkan sağlandığında bir çok şey yapacaklarını gördük" dedi.
Hedeflerinin çocukların kötü alışkanlardan uzak durmasını sağlamak olduğunu söyleyen Karadişoğlu, "Çocuklarımıza bu sporu sevdirerek onların sokaklardan ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya çalışıyoruz. Her geçen gün yaygınlaşan tenis sporumuzu kısıtlı imkanlarla çalışmaktayız. Bigadiç’e kapalı bir tenis kortu acil ihtiyaç. Kışın açık havada çalışmak bizim için zor oluyor" dedi.
Beden eğitimi Öğretmeni Erkan Karadişoğlu, bu yıl ki hedeflerinin de Balıkesir Tenis il turnuvasında ilk 3 dereceye girmek olduğunu söyledi.