Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) tarafından Bigadiç ilçesine yapılacak olan Kanalizasyon Şebeke Hattı ve Atıksu Arıtma Tesisi’nin temelleri atıldı. 7 milyon 670 bin TL bedelle ihalesi yapılan ve 32 bin kişi kapasiteli tesisin temel atma töreninde konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Büyükşehir Belediyesi’nin ilçeye yatırımlarının süreceğini söyledi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin dev yatırımlarına yenileri ekleniyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) tarafından Bigadiç ilçesine yapılacak olan Kanalizasyon Şebeke Hattı ve Atıksu Arıtma Tesisi’nin temelleri Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un katıldığı tören ile atıldı.
Büyükşehir’in 30 Mart 2014 yılından buyana Balıkesir’in geniş coğrafyasına hizmet götürmeye başladığını ifade eden Edip Uğur: “Balıkesir’in yolu, suyu, bahçesi, kırsaldaki tarımsal faaliyetler ile her yerde olmaya çalışıyoruz. Bütün Balıkesir’e dokunmaya çalışıyoruz. Bugün Bigadiç’in kanalizasyon arıtmasının temelini atacağız, Perşembe günü İvrindi kanalizasyon ve arıtma tesisi temelini atacağız. Bundan 20 gün önce Havran ilçemizde temel attık. 1.5 ay önce Gönen’in arıtması ile Altınoluk ve Narlı arıtmalarının temellerini attık. Önümüzdeki günlerde de Sındırgı, Susurluk, Balya ve diğerlerini atık su arıtma tesisleri ve kanalizasyon şebekelerinin temellerini atacağız. Bir taraftan kırsal yollar, bir taraftan içme suyu ve kanalizasyon. Kırsal Dairemiz süt tankından, polen tuzağına ve buzağı kulübesine kadar veriyor. Nereye gücümüz yetiyorsa orada varız. Ayvalık’ta Gömeç’te uçaklar zeytin sineği ile mücadele ediyor. Zeytin üreticisinin yanındayız. İstiyoruz ki zeytin üreticisi daha fazla gelir sağlasın” şeklinde konuştu.