Balıkesir’in Bigadiç ilçesinde 1 hafta içerisinde 3 ayrı motosiklet kazasında 4 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine polis motosiklet sürücülerine yönelik denetimleri arttırdı.
Balıkesir’in Bigadiç ilçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından motosiklet sürücülerine yönelik uygulamalar arttırıldı. İlçede 1 hafta içinde gerçekleşen ölümlü kazalar sebebiyle polis ekipleri denetimleri sıklaştırdı. İlçenin çeşitli noktalarında motosiklet sürücülerini incelemeye alan polisler, sürücülerin ehliyet, ruhsat, kask ve tescil belgelerini kontrol etti. Belgeleri eksik olan ve kurallara uymayan sürücülere ceza kesen polisler, kurallara uyan ve belgeleri tam olan sürücülere ise teşekkür etti. Uygulamalarda birçok motosiklet de yeterli belgesi olmadığı için trafikten men edildi.
Motosiklet sürücülerine karşı yapılan denetimleri olumlu bulan vatandaşlar, "İlçemizde son bir hafta içerisinde 4 ölümlü motosiklet kazaları meydana geldi. Bigadiç Emniyeti’nin yapmış olduğu bu uygulamadan çok memnunuz. Trafik ekiplerinin kazalar meydana gelmeden öncede sıkı denetimler uygulaması ve önlemleri artırması çok önemli" dediler.
Bigadiç İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün trafik uygulamalarının yaz sonuna kadar devam edeceği öğrenildi.