Balıkesir’in Bigadiç ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşu olan 4 Eylül etkinlikleri kapsamında sünnet şöleni gerçekleştirildi.
Bigadiç Hasan Pekdemir Parkında gerçekleşen şölen iki gün sürdü. İlk gün kına gecesi ile başlayan sünnet şöleni müzik grubunun danslarıyla renklendi. Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu ile eşi Alime Avcu çocukların ellerine kına yaktı. Sünnet şöleninin ikinci gününde ise Bigadiç Belediyesi tarafından davetlilere yemek ikram edildi. Bigadiçli din görevlileri tarafından dua ve ilahiler okundu. Başkan Avcu ve eşi Alime Avcu sünnet çocukları ve aileleri ile birlikte gelen misafirlerle tek tek yakından ilgilendi.
Sünnet şöleni programına Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, Bigadiç Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Akgün, Belediye Meclis üyeleri Yusuf Demirbaş, Mehmet Özer, Ömer Faruk Özcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Efe, Eti Maden İşletmeleri Bigadiç Bor İşletme Müdürü Bilal Ambar, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tezcan Koç, İlçe Müftüsü Mehmet Uçmuş, Ziraat Odası Başkanı Kamber Salur, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Süleyman Saran, Saadet Partisi İlçe Başkanı Mehmet Özcan, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Hasan Yılmaz, kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu sünnet şöleninde yaptığı konuşmada, "Bize bu günleri armağan eden şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum. Bugün 28 tane çocuğumuzu sünnet ettireceğiz. Son günlerde ne yazıkki 14 şehidimizin haberini aldık. Şehit olan Aydın Eryılmaz kardeşimiz de 3 ay öncesine kadar ilçemizde görev yapıyordu.Tüm şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Kurtuluşumuzu halkımızla doya doya yaşamamız lazım. Peygamber Efendimizin sünnetini yerine getiriyoruz. Şehitlerimizin ruhuna uygun bir program tertipledik. Türkiye’nin kıymetini bilelim. Allah bu mutluluğumuzu, birliğimizi daim etsin" şeklinde konuştu.
Sünnet şöleninde 2 ila 10 yaşlarındaki 28 çocuk sünnet oldu.