Balıkesir Sanayi Odası Başkanı (BTO) İsmail Uğur, Balıkesir Sanayici ve İş Adamları Derneği (BASİAD) üyeleriyle bir araya geldi.
BASİAD Başkanı Abdullah Bekki’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda BTO Başkanı İsmail Uğur sanayicilerle buluştu. BASİAD Başkanı Abdullah Bekki yaptığı açıklamada " Balıkesir’de özellikle OSB’deki doluluk, bunun dışındaki diğer yatırımlar, Büyükşehir ile bağlantılı olan bir çok yatırım tabiki bizleri de son derece memnun ediyor ve bizde bu projelere katkı sağlamak istiyoruz. BASİAD olarak bu akşamda Sanayi Odası Başkanımız İsmail Uğur bey, OSB Müdürümüz Mesut bey ve yönetim kurulundan Niyazi bey ile birlikte, bizim yönetim kurulumuz ve diğer OSB’deki yatırımcı üyelerimizle beraber çok güzel verimli bir toplantı yaptık ve bundan sonrada bu tarz toplantılara diğer yöneticilerimizle, Büyükşehir Belediye Başkanımızla, diğer oda başkanlarımızla devam etmek istiyoruz. Bu bir ilk çok verimli ve çok güzel bir toplantı oldu. İsmail beyin sinerjisi, enerjisi hakikaten hepimizi çok etkiledi" dedi
Balıkesir Sanayi Odası olarak sürekli iş dünyası ile istişare halinde olduklarına belirten BTO Başkanı İsmail Uğur "Sürekli ilçelerde üyelerimizle STK’lar ile toplantılar gerçekleştiriyoruz. İş dünyasına yakın olmaya çalışıyoruz bugünde BASİAD ile birlikteyiz. Sayın başkanımız Abdullah Bekki bey bizi davet ettiler Balıkesir’deki projelerle, OSB’ deki yatımlarla ilgili konuları görüşmek üzere bir araya geldik. Balıkesir için neleri beraber yapabiliriz bunları görüştük. Balıkesir Büyükşehir oldu artık bir çok yatırım bir çok proje var" şeklinde konuştu.
OSB’nin her geçen gün büyüdüğüne dikkat çeken ve Balıkesir’li sanayicileri OSB’den yer alma konusunda acele etmeleri gerektiğine vurgu yapan Başkan İsmail Uğur " OSB konumu itibariyle yabancı yatırımcılarında dikkatini çekmeyi başardı. Balıkesir’li yerel sanayicilerinde OSB’den yer alması lazım, dışarıda kalmasınlar çünkü artık Büyükşehir olduk. Gelsinler OSB’de yer alsınlar çünkü tren kaçıyor artık, dışarıdan büyük talep var OSB için, yabancı yatırımcılar geliyor. OSB’ye büyüteceğiz yeniden dolacak. Bu arada OSB’deki işletmelerin şuan ve gelecekte ihtiyaç duyacakları ara elaman ihtiyacı karşılamak içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Toplantıda bu projelerde nasıl birlikte hareket edebiliriz, neler yapabiliriz bunları konuştuk. Güzel ve verimli bir toplantı oldu, inşallah Balıkesir için iyi olur. Ben BASİAD’a tekrar teşekkür ediyorum böyle bir organizasyon yaptıkları için" şeklinde konuştu.