Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Kemer Öğrenci Yurdu’nda kalan 40 fakir öğrencinin giderlerine katkı için düzenlenen kermeste yaklaşık bin kişinin emeği olduğu açıklandı. Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği’nin düzenlediği kermesten 12 bin lira gelir bekleniyor.
Burhaniye’de, Kemer Öğrenci Yurdunda kalan öğrenciler yararına düzenlenen geleneksel kermes ilgi gördü. Hayırsever kadınların hazırladıklarI çeyiz işleri ve yiyeceklerin yanı sıra çok sayıda esnafında destek olduğu kermes Atatürk Caddesindeki boş bir dükkanda açılırken, 9 gün açık kalacağı açıklandı. Satışa çıkarılan ürünler de ilgi gördü. Kermeste, zeytin ve zeytinyağından makarnaya kadar çeşitli yiyeceklerin yanı sıra, ayakkabıdan mobilyaya kadar ürenler bulunuyor. Kermeste, 500 ile bin kişinin emeğinin bulunduğunu
Anlatan Kemer Öğrenci Yurdu Müdürü Ahmet Hilmi Öncel,” Kemer öğrenci yurdunda kalan öğrenciler yararına düzenlediğimiz geleneksel kermesin bu seneki açılışını da yapmış bulunuyoruz. Amaç, Kemer Öğrenci Yurdu’nda kalan fakir öğrencilerin eğitim, barınma ve benzeri diğer ihtiyaçlarını karşılamak, onlara katkıda bulunmak. Bu, halkın yardımları ile oluyor. İşte, hanımlar, bayanlar, evlerde çalışıyorlar. Elişleri, örgüler. Çeyizlik eşyalar hazırlıyorlar. Yine hanımlar, yöresel, mantı, makarna tarhana gibi gıda ürünleri hazırlıyorlar. Bunun haricinde esnafımızın desteği oluyor. Nerden baksan 500-bin kişinin burada emeği var. Az ya da çok. Daha çok burada kadınların emeği var. 3-4 ay, en az 3-4 aylık çalışmanın ürünü bu. Toplanan eşyalar ve malzemeler burada satışa sunuluyor. Bu şekilde satışlar devam ediyor. Bundan 11-12 bin lira bir gelir bekliyoruz. Tahmini olarak. Bu gelirin tamamı Kemer Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrencilerin eğitim, barınma ve ihtiyaçlarında kullanılacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Ramazan Sarıoğlu’da,” Bunları kadınlarımız hep evlerde toplanarak yaptılar. Bunlar, tamamen bu öğrencilere yönelik öğrencilerin idaresi için işte öğrencilerin yurtta masrafları için hayırsever vatandaşların tamamen katkılarıyla yapılan bir kermestir. Her sene olduğu gibi bu senede bu kemesi devam ettiriyoruz. Katkı yapanlardan Allah razı olsun. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. Necati Karabıyık ise,” Böyle hayırlı kurumlara halkımızın destek vermesi lazım. Çünkü, bu satılan yiyecekler, öğrencilere maddi ve manevi destek için yapılmaktadır. Halkımızın, bunlara iştirak edip, fakir talebelere yardımda bulunmaları lazım. Böyle yardımların çoğalması lazım” dedi.