Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Cumhuriyet Bayramı coşkulu törenlerle kutlandı. Kaymakam Hüseyin Öner, Garnizon Komutanı Topçu Binbaşı Münir Erturan ve Belediye Başkanı Necdet Uysal’ın, askerlerin, öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutlaması ile başlayan törenlerde büyük coşku yaşandı.
Kaymakam Hüseyin Öner, günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaparken, öğrenciler de şiirler okudu. Belediye Gençlik Merkezi ve Efem Halk Dansları topluluklarının oyunları coşkuyu artırdı. Kaymakam Hüseyin Öner, Cumhuriyetin kuruluşu ve kazanımları konusunda açıklamalar yaparken, konuşmasının son bölümünde de şunları söyledi.” Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkan, milli birlik ve bütünlüğümüzü her şeyin üstünde tutan, Türk Milletinin, eşsiz vatanseverlik duygusu sayesinde ilelebet var olacağına inanıyor, Cumhuriyet Bayramını bir kez daha coşkuyla kutluyor, hepinize saygılar sunuyorum”
Yapılan konuşmanın ve halk oyunlarını gösterisinin ardından, Cumhuriyet konulu kompozisyon, şiir ve resim dallarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödülleri, Kaymakam Hüseyin Öner, Garnizon Komutanı Topçu Binbaşı Münir Erturan, Belediye Başkanı Necdet Uysal ve Başsavcı Hüseyin Tuncel tarafından verildi. Törenin son bölümünde, askerler, muharip gaziler, öğrenciler ve sporcular geçit törenine katılırken, belediye ve sivil toplum örgütlerini ait araçlarda geçit törenine katıldı. Bayramı izlemeye gelen çok sayıdaki vatandaş geçit törenine katılanları alkışladı. Kaymakam Hüseyin Öner, törende görev alan öğretmenleri kutladı.