Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Belediyenin “Yalnız Değilsiniz” diyerek başlattığı proje çığ gibi büyürken, çok sayıda vatandaşa ulaşıldı.Burhaniye’de yaşayan ihtiyaç sahiplerini kapsayan proje kapsamında, Belediye Sağlık ve Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü ekiplerinin evleri tek tek dolaşırken, takdir topladı.
Burhaniye’de yaşayan, özellikle yaşlıları kapsayan “Yalnız Değilsiniz” projesi kapsamında, evinden çıkıp sağlık evlerine gelemeyen vatandaşlara, çeşitli sağlık hizmetleri verilirken aynı zamanda yatalak olan hastalar için kişisel öz bakım hizmetleri ve evlerinin temizliği konusunda da yardımcı olunuyor. Evlerinde bizzat muayene edilen hastaların her türlü ihtiyaçları karşılanırken, uzun yıllar çeşitli sebeplerden dolayı evlerinden çıkamamış olan hasta ve yaşlı vatandaşlar, yaşadıkları ortamdan bir nebze uzaklaştırılarak, farklı ve eğlenceli bir gün geçirmeleri sağlanıyor. Bu kapsamda, ihtiyaç sahipleri, Ayaklı Kır Bahçesi, Taylıeli Kafe gibi belediye sosyal tesis alanlarına götürülerek değişik bir gün geçirmeleri sağlanıyor. Belediyesi ekipleri, Suriye’den gelen ve zor durumda olanlara da yardımlarını esirgemiyor. Sağlık hizmetlerinin yanı sıra “Sosyal Market” ile erzak, odun, giyecek, eşya vb. konularda da ihtiyaç sahiplerine ulaşan Belediye ekipleri, kullanılmayan ve verilmek istenen, kullanılabilir durumdaki eşyaları da bizzat evlerden alarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.
Burhaniye Belediyesi’nin titizlik ile yürüttüğü bu çalışma takdir ile karşılanırken, Belediye Başkanı Necdet Uysal, bu konuda Burhaniyelilerden de yardım beklediğini ifade etti. Başkan Necdet Uysal,” Biz her ihtiyaç sahibine ulaşmak için elimizden gelen çabayı harcıyoruz. Gerek Mahalle muhtarlarımız ile gerekse vatandaşlarımızın bize bildirmeleriyle her ihtiyaç sahibinin yanında olmaya çalışıyoruz. Ancak ihtiyaç sahibi olup bunu bildirmeyen, bildiremeyen onlarca insanımızın olduğunu da düşünüyoruz. Bunun için, hemşerilerimden istediğim, bildikleri, gerçekten ihtiyaç sahibi olan kişileri belediyemize bildirmeleri. Bu bizim insanlık görevimiz. Yaşlılarımıza, durumu olmayan hastalarımıza yardımcı olmak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Ekiplerimize de ihtiyaç sahiplerini bildirme konusunda, vatandaşlarımızın yardımcı olmasını istiyorum” dedi.