Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Burhaniye Kemer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri üniversite atmosferini yerinde yaşamak için Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nu (BUBYO) ziyaret etti. Burhaniye Kemer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden otuz kişilik öğrenci grubu, rehber öğretmenleri eşliğinde BUBYO’ya gerçekleştirdikleri ziyarette öğrencilere ilk olarak BUBYO tanıtıldı.

Gezi ile birlikte öğrenciler, hem moral depoladı hem de üniversite hayatını yakından inceleme fırsatı buldu. Yüksekokulu gezen üniversite adayları BUBYO’nun tarihçesi, eğitim yapısı, öğrencilere sağladığı imkanlar, burs olanakları, sosyo-kültürel faaliyetleri, Farabi-Erasmus (yurtiçi-yurt dışı eğitim) programları hakkında detaylı bilgiler aldı.

Gezi sonunda Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. M. Oğuzhan İlban’ın makamında hatıra fotoğrafı çektiren öğrenciler, Burhaniye’de Bubyo gibi bir eğitim kurumunun bulunmasından dolayı çok mutlu olduklarını dile getirerek, sağlanan burs imkanları, mimari yapı, eğitim olanakları açısından okulu çok beğendiklerini ve sınavda iyi bir puan alarak BUBYO’yu kazanmak istediklerini ifade etti. Yüksekokul Müdürü Doç.Dr. M. Oğuzhan İlban ise böyle bir ziyaretten büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek lise öğrencilerini, gelecek yaşamlarında öğrenci olarak BUBYO’da görmek istediğini, kapılarının her zaman onlara açık olduğunu belirterek gruba BUBYO atkısı hediye etti.