Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, ikinci ürün olarak ekilen silajlık mısırların hasadına başlanırken, yörede artan ambalajlama makineleri de ürünü saklama kolaylığı getirdi. Burhaniye yöresinde 3 bin 600 dekarlık alanda ikinci ürün silajlık mısır ekildiğini anlatan yetkililer, ambalajlanan ürünün en az bir yıl bozulmadan saklanabildiğini söyledi.
Burhaniye yöresinde ikinci ürün silajlık mısırların hasadına başlanırken, çeşitli yerlerde kurulan ambalajlama makineleri de ürünün dayanıklılığını artırarak saklama kolaylığı getirdi. Tarladan traktör ve kamyonetlerde getirilen öğütülmüş silajlık mısırlar, 500 kiloluk veya birer tonluk olarak ambalajlanırken, üründe çürüme ve küflenmenin ve dolayısıyla israfın önüne de geçilmiş oluyor.
Paketlemenin ilgi gördüğünü anlatan İşletmeci Burak Şahiner, "Biz silajlarımızı tarladan alıyoruz. Paketleme makinemiz var iki tane bin kiloluk 500 kiloluk. Bunları paketliyoruz. Çiftçimize daha kolaylık oluyor. Daha çok bizi tercih ediyorlar. Bunları daha önce gömüyorlarmış. Zarar görüyorlarmış. Fire veriyorlarmış. Çürüyormuş. Paketleme makinesi sayesinde paketliyoruz. Çiftçilerimize daha çok destek oluyoruz. Bu işi severek yapıyoruz. Çiftçimizin yüzünü güldürmeye çalışıyoruz. Çiftçilerimiz de gayet memnunlar" dedi.
Besici Mehmet Öztürk’de, "Şimdi bu silajı paketleme iyi oldu. Açıkta olduğu zaman çürüyordu. Ama paketleme olursa böyle daha iyi oldu. Bizim için de iyi oldu. Paketleme olduğu için hayvanlar için daha sağlıklı. Paketleme olduğu için çürüme yok küflenme yok" ifadelerini kaydetti. Mustafa Ateş ise, "Bu paketleme çıktıktan beri, 2-3 yıldır hem zayiat olmaktan, hem de silajın sebil olmasından kurtulmuş olduk. Paketleme işinden çok memnunuz" dedi.