Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü öğrencileri, Türkiye’nin en önemli turizm buluşmalarından birisi olan 10. Turizm Fuar ve Kongresi “Travel Turkey İzmir” fuarını gezme fırsatı buldular.
Burhaniyeli öğrenciler, İzmir’de gerçekleşen fuarda gelişen turizm sektörünü yakından takip ederlerken, yüksekokulda edinmiş oldukları bilgilerine yeni boyutlar kazandırmak, sektördeki satış teknikleri hakkında bilgiler edinmek, acente ve otel işletmeleri ile staj ve iş görüşmeleri yapma fırsatı buldu.
Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. M. Oğuzhan İlban, “Her yıl bu fuarı binlerce kişi ziyaret ediyor. Travel Turkey İzmir, turizm sektöründe en önemli fuar organizasyonlarından biri. Bizde, hem öğrencilerimizin yanında olmak adına hem de uygulama otelimizin ihtiyaçlarını giderme noktasında yeni teknoloji ve ürünleri yerinde görmek için fuarı ziyaret ettik. Bundan sonra da, her yıl öğrencilerimizle birlikte bu fuarlara katılmak istiyoruz” dedi.