Türkiye’nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden olan Burhaniye’de zeytin hasadı Kaymakam Hüseyin Öner ve Belediye Başkanı Necdet Uysal’ın ilk ürünü toplaması ile başladı.
Pelitköy’de İnanç Erdoğan’a ait zeytinlikte törende ilk ürünü toplayan Kaymakam Hüseyin Öner, Belediye Başkanı Necdet Uysal ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Erdal Aldağ, zeytinciye bereketli bir sezon diledi. Yaklaşık 12 milyon dolayında zeytin ağacının bulunduğu Balıkesir’in Edremit Körfezi yöresinde erken hasat zeytinyağlarınını ilgi görmesi, hasat sezonunun öne çekilmesine sebep oldu. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle zeytin sineği ilaçlaması için hazırlıkların da tamamlandığı öğrenildi.
Kaymakam Hüseyin Öner, ”Bilindiği üzere zeytin tarımı bölgemiz ve ilçemizin ekonomisinde çok önemli bir yere sahip. Binlerce insan için iş kapısı, ekmek kapısı. Zeytin hasadı başladı. Biz bu vesileyle, çiftçilerimizin yanında olalım, üreticinin sevincini paylaşalım istedik. Verimli bir yıl olacak. İnşallah fiyatlar da iyi gider. Çiftçimiz çok kazanır. Kendilerine bereketli bir yıl olmasını diliyorum. Bol kazançlar diliyorum” dedi.
Belediye Başkanı Necdet Uysal da, ”Zeytin hasadına başladığımız günlerdeyiz. Bu yıl ürünümüz bol. Büyükşehir üreticinin yanında. İlaçlama ile ilgili her türlü tedbiri aldı. Hava muhalefeti olmazsa ilaçlama başlayacak. Buradan büyükşehire çok teşekkür ediyoruz. Çünkü her zaman söylüyoruz. Bizim yöremiz insanlarının yüzde 60’ı yüzde 70’inin gelir kaynağı zeytin. Reşitköy barajı yapıldığında zeytinlikler sulanacak ve iri mahsul elde edilecek. Bunun için baraj inşaatının ihalesinin yapılmasını yetkililerden bekliyoruz. Biz bu zeytinden ne kadar gelir elde edebilirsek, ailelerimiz, insanlarımız o kadar mutlu ve huzurlu olacak” dedi.