Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Burhaniye ilçesine yapılacak olan Taylıeli Amfi Tiyatro ve Rekreasyon Alanı inşaatları temel atma töreni yapıldı. Temel atma töreninde konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Büyükşehir’in Burhaniye’ye yatırımlarının süreceğini söyledi. Başkan Uğur, "Altyapı ile ilgili meselelerin üzerine gidiyoruz. Hiç bir sorunu ötelemiyoruz" dedi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin şehre vizyon katan, insanların yaşam standardını yükselten proje ve yatırımlarıyla ilgili çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Burhaniye ilçesine yapılacak olan Taylıeli Amfi Tiyatro ve Rekreasyon Alanı inşaatları temel atma töreni yapıldı. Temel atma törenlerine katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Burhaniye’ye yapılan ve yapılması planlanan yatırımlar hakkında bilgiler verdi.
KIRSAL MAHALLELERE ARAZÖZLER DAĞITILDI
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un Burhaniye programı Belediye Başkanı Necdet Uysal’ı ziyareti ile başladı. Bir süre Belediye’de Başkan Uysal’dan bilgi alan Başkan Uğur daha sonra belediye önünde düzenlenen Çok Amaçlı Su Tankeri Dağıtım Töreni’ne katıldı. Başkan Uğur törende Yabancılar, Kuyucak, Dutluca ve Çamtepe mahallerine verilecek olan arazözleri ve ruhsatlarını mahalle muhtarlarına teslim etti.
Arazöz dağıtım töreni ardından Taylıeli Amfi Tiyatro ve Rekreasyon Alanı inşaatları temel atma töreni alanına geçildi. Temel atma töreni Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal’ın konuşması ile başladı. Yapılan yatırımlar konusunda Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’a teşekkür eden Uysal, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler sundu. Uysal’ın ardından Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, AK Parti Milletvekilleri Kasım Bostan, Mahmut Poyrazlı ve MKYK üyesi ve milletvekili Ali Aydınlıoğlu’da birer konuşma yaptı.
BAŞKAN UĞUR: "YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDİYOR"
Temel atma töreninde yaptığı konuşmaya 15 Temmuz darbe girişimine vurgu yaparak başlayan Başkan Uğur, "15 Temmuz kalkışması, darbe girişimini yaşadık ama hayat gördüğünüz gibi devam ediyor. Bizler Büyükşehir olarakta yatırımlarımıza devam ediyoruz. Havran’ın 25-30 yıldır konuşulan kanalizasyonu, atık su arıtma tesisi, Burhaniye’nin Taylıeli Amfi Tiyatrosu, Ayvalık’ın Cunda Köprüsü- kanalı, Altınoluk’un Narlı’nın arıtma tesisi, Gönen’in atıksu arıtma tesisi. Gördüğünüz gibi Balıkesir geniş bir coğrafya. 18 bin kilometrekare, 20 ilçesi var. 890 kırsal mahalle, merkez mahalleleri ile birlikte binin üzerinde ama hizmete devam ediyoruz. Ayvalık ve Edremit körfezlerimizin kirliliği inşallah Havran, Narlı, Altınoluk, Ayvalık’taki Cunda Köprüsü ve Ayvalık’yaki arıtma tesisleri ile beraber önümüzdeki yıllarda, hatta bu yıl bile bunun faydasını görmeye başladık. Artık eskisi kadar Edremit Körfezimiz kirlenmiyor. İnşallah istiyoruz ki Balıkesir’in 300 kilometre kıyı şeridi var, Marmara ve Ege sahillerinde. Bunlar tabi Kaz Dağlarıyla, kıyılarıyla, zeytiniyle, zeytinyağı ile önemli yerler. 12 bin yıllık tarihi geçmişi olan toprakların üzerinde yaşıyoruz. Roma kralının dedesi bu bölgeden Roma’ya giderek imparatorluğu kurmuş. Böyle bir tarihin üzerindeyiz. Bizim isteğimiz Balıkesir’i marka yapalım, yaşanılabilir, kullanılabilir kıyıların üzerinde bir yer yapalım" diye konuştu.
" 15 TEMMUZ’DAN SONRA TÜRKİYE BİRLİK OLDU"
15 Temmuz darbe girişimi ardından tüm siyasi partilerin darbe girişimini kınadığını belirten Başkan Uğur konuşmasını şöyle sürdürdü: "Darbe kalkışması oldu. Darbe kalkışması neticesinde bütün siyasi partilerimiz bu darbeyi anında hepsi kınadı. Meclisimiz 16’sında toplandı bu darbeyi lanetledi. Bu darbe yalnız Cumhurbaşkanımız ve AK Parti’ye karşı değil, bütün millete karşı yapılmış olan bir darbeydi. Neticede ülkemizin terör ile mücadelesinde ihtiyacı olan birlik ve beraberliği bütün siyasi partiler, AK Parti, Cumhuriyet Hak Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, hepsi aynı bildiriye imza attı. Liderler bir araya geldi ve ülkemizde büyük bir uzlaşı ortamı, birlik, beraberlik sağlanmış oldu. Böylece ülkemiz terör ile daha iyi mücadele edecek, bundan sonra paralel yapılanma ile daha iyi mücadele edecek. Tüm parti liderlerimize teşekkür ediyorum, sağolsunlar, varolsunlar. Bizlerde üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız, devam ediyoruz".
ZEYTİN SİNEĞİ İLE MÜCADELE SÜRECEK
Zeytin ve zeytinyağının Burhaniye için önemine değinen Başkan Uğur, Büyükşehir Belediyesi’nin zeytinin en büyük düşmanlarından olan zeytin sineğine karşı mücadelesini bu yılda sürdürdüğünü söyledi. Uğur sözlerini şöyle sürdürdü:
"Zeytinyağı biliyorsunuz körfez bölgemiz için önemli. Bu öneme istinaden zeytin sineği ile mücadeleye büyük önem veriyoruz. Körfez Bölgesi’nde kaliteli zeytin ve zeytinyağı üretiminin önündeki en önemli engellerden biri olan Zeytin Sineği ile mücadelede Büyükşehir Belediyesi olarak ciddi bir çaba sarf ediyoruz. Dünyanın en kaliteli zeytinyağlarının YŞO
üretildiği Körfez Bölgesinde coğrafi işaretler kullanılması, markalı ürünlerin çoğalması ve yetkili makamlar ile belediyelerin zeytinyağını tanıtmak için yoğun çaba göstermeleri, zeytinyağına olan ilgiyi artırmış görünüyor. Bundan da büyük bir memnuniyet duyduğumuzu belirtmek isterim".
KANALİZASYON ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından Burhaniye’nin 50 yıllık özlemi olan Reşitköy Barajı’nın çalışmalarının başlatıldığını hatırlatan Başkan Uğur, "48 bin 950 dekar zirai arazi sulamasına katkı sağlayacak olan Reşitköy Barajı sayesinde hem verim artacak ,aynı zamanda hem ilçe merkezinde gerekse Barajın yapılacağı Karadere Mahallesi ve civarında yaşanan sel felaketlerinin de önüne geçecek. Aynı şekilde Alt yapı ile ilgili meselelerin üzerine gidiyoruz.Hiç bir sorunu ötelemiyoruz. BASKİ’miz tarafından Burhaniye İçme Suyu hattı 4 milyon TL Bedelle yapıldı. Aynı şekilde Burhaniye Kanalizasyon Tesisi çalışmaları devam etmektedir. Bu bağlamda Burhaniye Belediyemizden gelen talep üzerine Burhaniye Merkez ve Pelitköy mahallelerinin yağmur suyu projesi ihale edilmiş olup proje yapımı devam etmektedir" diye konuştu.
BURHANİYE’YE 5 BİN KİŞİLİK AMFİ TİYATRO
Büyükşehir Belediyesi’nin Burhaniye’nin kültürel ve sanatsal faaliyetlerine büyük katkı sağlayacak 5 bin kişilik amfi tiyatro inşa edeceğini belirten Başkan Uğur, temeli atılacak proje hakkında şu bilgileri verdi:
"Burhaniye Taylıeli Mahallesine Amfi Tiyatro’ muzun projelendirmesini tamamladı ve Uygulama projesi de 01.08.2016 tarihinde başlandı.Bugün temelini atacağımız amfi tiyatro 72.520 m2 lik bir rekreasyon alanı içinde, 5 milyon 420 bin TL’lik proje bedelli ve 5,000 kişiye hitap edecek şekilde dizayn edilmiştir. Böylelikle Burhaniyeli hemşerilerimiz temelini atacağımız Amfi Tiyatro sayesinde düzenleyecek oldukları sosyal ,kültürel ve sanatsal faaliyetleri için önemli bir alan kazanmış olacaklar. Bu tesis sayesinde Burhaniyeliler birçok önemli aktivitelerini bu amfi tiyatro da gerçekleştirebilecekler".
BURHANİYE’YE YATIRIM YAĞMURU
Burhaniye’ye yapılan ve yapılacak olan yatırımlar hakkında bilgiler veren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Daha temiz bir Burhaniye için Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin inşası için, ilk adımımızı attık. İnşallah En kısa sürede tamamlayıp sizlerin hizmetine sunacağız. Modern bir Mezbahayı, en kısa sürede inşa edip, sizlerin hizmetine sunacağız. Pelitköy sahil yolları, Ören-Akçay yolu ve kırsal mahallelerdeki yol çalışmalarımız devam ediyor. Melih Pabuçcuoğlu Bulvarı Düzenlemesi, Burhaniye’nin hem trafiği rahatlayacak, hem de şehrin estetik görünümüne katkı sağlayacak. Cumhuriyet Mahallesi, Bahçelievler Mahallesi, Hacıahmet Mahallesi, Taylıeli ve Memiş Mahallelerinde , 5 Adet Park Yapımı tamamlanmış ve proje bedeli 1 milyon 111 bin TL’dir. Bölge için önemli olan, Bölge Toptancı Halimizi en kısa sürede yapıp, Burhaniyelilere teslim edeceğiz. Burhaniye’de 65 yaş üstü vatandaşlarımıza, ücretsiz hizmet verecek otobüslerimiz, faaliyete geçti. Her Şey daha güzel bir Balıkesir ve daha güzel bir Burhaniye için diyoruz. Çünkü inanıyoruz ki Burhaniyeli hemşerilerimiz her şeyin en güzelini hak ediyor" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Taylıeli Amfi Tiyatro ve Rekreasyon Alanı inşaatları temel atma törenleri yapıldı. Törenlere Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un yanısıra AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Ali Aydınlıoğlu, Kasım Bostan, Mahmut Poyrazlı, Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, Havran Belediye Başkanı Yasin Öztürk, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, İvrindi Belediye Başkanı Recai Baytar, AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Büyükşehir Meclis Üyeleri, AK Parti İlçe Başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.