Balıkesir’in İvrindi ilçesine bağlı kırsal Çarkaca mahallesinde imece ile taş döşendi. İvrindi belediyesinin verdiği parke taşları değerlendiren mahalle halkı Muhtar Abdullah Demir’in öncülüğünde tarihi Leylek Kayası’nı yola kavuşturdu.
İlçeye 18 kilometre uzaklıktaki 280 haneli Çarkaca mahallesinde birlikten kuvvet doğdu. Yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Leylek Kayası, belediye ve mahalle halkı işbirliği ile yola kavuşturuldu. İvrindi Belediye Başkanı Recai Baytar’ın sağladığı parke taşları değerlendiren Çarkaca’lılar iki günlük çalışma ile tarihi kayaya giden yolu parke taş döşedi. Muhtar Abdullah Demir’in öncülüğündeki imece çalışmalarına emekli öğretmen Sait Soydan Yılmaz’da destek oldu. Mahallede pek çok işin imece yoluyla yapıldığını anlatan Muhtar Abdullah Demir, kendilerine destek olan Belediye Başkanı Recai Baytar ve imeceye katılan komşularına teşekkür etti. Muhtar Abdullah Demir, "Leylek kayası yıkılma tehlikesine karşı çelik hayatlarla bağlandı. Leylek Kayası, yerli yabancı herkesin ilgisini çekiyor” dedi.
Emekli öğretmen Sait Soydan Yılmaz da, "Mahalle halkı bu kayanın uğurunu inanıyor. Bu yüzdende yıkılmasına karşı çıkıyor. Yerli yabancı herkesin ilgisini çekiyor” dedi.