Edremit‘te, “Tehlikeli ve çok tehlikeli İşlerde her türlü çöp ve atık maddeler” konulu kursa ilgi büyük oldu.
Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve Or-tem Temizlik firmasıyla işbirliği ile açılan 40 saatlik personel eğitimi kursu, firmanın Zeytinli’de bulunan tesisinde düzenlendi.
Şirket personeli olan Çevre Mühendisi ve aynı zamanda İş Güvenliği Uzmanı Sefa Kaç’ın usta öğretici olarak görev aldığı eğitimlere 53 kursiyer katıldı. Meslek personeline “Kurum ve kuruluşlarda, konutlarda her türlü çöp ve atık maddelerin toplanmasında, taşınmasında, depolanmasında, işlenmesinde ve yok edilmesinde iş sağlığı ve güvenliği kurallarına uygun olarak yapabilme bilgi ve becerisine kazandırılmasına yönelik eğitimler verildi. Mesleğin gerektirdiği yeterlikleri geliştiren bireyler, başta belediyeler, büyük işletmeler, toplu konutlar ile geri dönüşüm (hurda) ve çöp işleme sektörü olmak üzere birçok alanda çöp ve atık işlerinde çalışabilme hakkı elde ettiği açıklandı.
Açılan kurslarda, ‘İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı ile Çöp ve Atık Maddeler’ modüllerinden oluşan eğitim programları verildiği belirten Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Damar, usta öğretici ve kursiyerleri başarılarından dolayı tebrik ederek teşekkür etti.