Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve Cunda Adasını ana karaya bağlayacak olan dolgu yolun yerini alacak köprüde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Halk oylaması ile 3 proje arasından seçilen taş eksenli köprü inşaatının hızla ilerlediğini söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, köprünün yılsonuna kadar hizmete gireceğini belirtti. Başkan Uğur, köprü inşaat süresinin zeminin sağlam olmaması nedeniyle fazladan fore kazıklar çakıldığı için geciktiğini hatırlattı.
Taş eksenli köprünün Ayvalık’ın tarihi dokusunu da yansıtacağını ifade eden Başkan Uğur, “İnşallah bu yıl içerisinde köprümüz tamamlanarak hizmete girecek. Cunda köprümüz sayesinde denizimiz pırıl pırıl olacak. Köprümüz ile birlikte açılacak kanallar ile Ayvalık Körfezimizde temizlenecek. Ayvalık Körfezi kötü kokudan kurtulacak” diye konuştu.
Ayvalık’ı Dünya markası yapmak istediklerini söyleyen Başkan Uğur şöyle konuştu: “Hedefimiz Ayvalık’ı dünya markası yapmak. İnşallah buraya kruvazör limanını kurmak istiyoruz. Cunda köprüsünün sağ ve soluna yat limanları yapmayı planlıyoruz. Tuzla bölgesinde de bir yat limanı projemiz var. Çevresi temiz, havası temiz, denizi temiz, suyu akan, körfezi tertemiz olan bir Ayvalık’ı vaat ediyoruz Ayvalıklılara. Köprüyü de yaparken Ayvalıklılara sorduk nasıl istiyorsunuz diye. 12 bin Ayvalıklı oy kullandı. Yüzde 65’si taş köprü istediğini belirtti. Bizde projemizi ona göre yaptık. Bu yıl içerisinde de köprümüz hizmete girecek.”
Taş eksen köprünün halkın oyları ile seçildiğini söyleyen Başkan Uğur, "Cunda Köprüsünün mimarisi için üç tane köprü modelini (taş eksen, martı eksen ve modern eksen) Ayvalıklıların beğenisine sunduk. Yalnız Ayvalık’ta değil, İstanbul’da yaşayan, Ankara’da yaşayan Ayvalık hayranı kişiler de var. Oylamada yüzde 67 taş köprüye kara verildi. Biz de onun üzerine bu projeyi Taş Köprü Proje olarak hazırladık. Cunda köprümüz 300 metre uzunluğunda. İki adet 25 metre ve 2 adet 30 metre olmak üzere 4 açıklıklı betonarme kemer köprü özelliğine sahip. Cunda Adası tarafına 100 metre, Ayvalık istikametine de 90 metre yaklaşım yolları bulunmakta. Köprü kemerleri su kodundan 6 metre yükseklikte. Yani bu köprünün altından Ayvalık’tan çıkmak isteyen 6 metre yüksekliğinde bir motor yat çıkabilecek. Köprümüzün genişliği 20 metre olacak” dedi.