Her yıl 21 Mayıs tarihinde kutlanan Dünya Süt Günü nedeniyle Balıkesir’de çeşitli etkinlikler düzenlendi. 20 ilçeden 300’ün üzerinde öğrencinin katıldığı Dünya Süt Günü etkinlikleri ilgi gördü.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Birlikler ve ilçe belediyeleri ile oluşturulan Tarım Platformu tarafından düzenlenen Dünya Süt Günü Çocuk Köyünde gerçekleştirildi. Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş yaptığı açılış konuşmasında " Bugün Dünya Süt Günü etkinlikleri kapsamında yaklaşık 310 çocuğumuza, Büyükşehir Belediyemize ait Çocuk Köyünden den ücretsiz yararlanma imkanı sağladılar. Aynı zamanda sanayi noktasında ilimizdeki süt sanayisinde etkili olan firmalarımızda katıldılar" dedi.
ÜLKEMİZDE 19 MİLYON TON ÇİĞ SÜT ÜRETİLİYOR
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İsmail Çoban ise " Süt hakkından toplumu bilinçlendirmek ve süt tüketiminin arttırılmasını teşvik etmek amacıyla her yıl 21 Mayıs tarihi Dünya Süt Günü olarak kutlanmaktadır. Birleşmiş Milletler Uluslararası Sütçüler Federasyonun 1956 yılında bütün üye ülkelerden kullanması kararı aldığı Dünya Süt Günü 1991 yılında ülkemizde de kabul edildi. Her yıl 21-28 Mayıs tarihleri Dünya Süt Günü olarak kutlanıyor. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığımızda içinde yer aldığı Balıkesir Tarım ve Hayvancılık ile ilgili kurum ve kuruluşlar ve yerel yönetimlerin bir araya gelmesiyle oluşturulan Balıkesir Tarım Platformu Dünya Süt Günü vesilesiyle il çapında bir çok faaliyet ve etkinlik tasarlanmıştır. Ülkemizde 19 milyon ton çiğ süt üretilmektedir. Balıkesir’de ise 1 milyon ton çiğ süt üretilmektedir. Konya ve İzmir’in ardından Balıkesir çiğ süt üretiminde 3. sıradadır. Balıkesir Türkiye’yi doyuran il kapsamında, tabi sütün faydaları anlatmakla bitmez. Sağlık ve özellikle çocukların gelişimi için fevkalade önemli. Ben Dünya Süt Gününüzü kutluyorum" şeklinde konuştu.
Halk oyunları gösterilerinin ardından davetli ve konuk öğrenciler süt ve süt ürünlerinin yer aldığı stantları dolaştılar.