Dursunbey Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Bayram Şenliklerine vatandaşların ilgisi oldukça yoğun oldu.
Sosyal Belediyecilikte örnek olarak gösterilen Dursunbey Belediyesi bu yıl Ramazan Bayramında bir ilke imza attı. Bayramın son gününde Saz mesire alanında şenlik alanı oluşturan Belediye, özellikle çocukların unutulmaz bir bayram yaşaması için iki gün boyunca çeşitli etkinlikler düzenledi. Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğüne ait simülasyon ve sahne tırının da yer aldı şenliklerde yediden yetmişe herkes keyif dolu bir bayram geçirdi.
Şenliklerin ilk gününde Yetenek Sizsiniz finalistlerinden olan sihirbaz Abturi ilizyon gösterileri ile katılımcılara şaşkınlık yaşatırken, Abturi performansı ile beğeni topladı. Şenliklerde ayrıca oyun alanları oluşturulurken bu alanda çocuklar ücretsiz olarak oynama fırsatı da buldu. Görünüşleri ile özellikle çocukların ilgisini çeken Midilli atlarının da yer aldığı şenlikte çocuklar ücretsiz olarak atlara binerek hem fotoğraf çekildi hem de ata sporu olan atlara binme fırsatı yakaladı. Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan’ın da katıldığı etkinliklerden Başkan Bahçavan çocuklarla yakından ilgilenirken, Başkan katılan tüm çocuklara Bayram çikolatası ikram etti.
Şenliklerde ayrıca Geleneksel oyunlar, karpuz yeme yarışı, yoğurt yeme yarışı, sandalye kapmaca, halat yarışı, çuval yarışı, yumurta yarışı ve birçok oyun da oynanırken yarışmaların birincilerine belediye tarafından tesislerinden ücretsiz yararlanmak için kartlar hediye edildi. Şenliklerin ikinci gününde ise özel öğrenciler tarafından zumba gösterisi gerçekleşti. Oldukça ilgi çeken gösteri sonrası gösteriyi gerçekleştiren öğrencilere vatandaşlar tarafından hediyeleri takdim edildi.
Şenlikler hakkında açıklama yapan Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan; “Belediye olarak Ramazan Bayramında çocuklarımızın unutamayacağı bir etkinlik yapmak istedik. Birçoğumuz çocukluğunda yaşadığı Bayramları hala unutamıyor. Bizde bu düşünce ile bu şenlikleri gerçekleştirdik. Halkımızın ilgisi de oldukça yoğun oldu. Ben bu etkinlikte bizi yalnız bırakmayan Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğüne, Dursunbey Orman Bölge Müdürlüğüne ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Orman’a ait tır’da etkinliklerimizi hem görsel olarak zenginleştirdik hem de çocuklarımız 3D sinema izleme fırsatı yakaladılar. Ben ayrıca Belediye personelimize de Bayram olmasına rağmen canla başla çalıştıkları için teşekkür etmek istiyorum. Çocuklarımıza ve ailelerini güzel bir bayram yaşattı isek ne mutlu bize. Ben bu vesile ile bir kez daha tüm hemşehrilerimin Bayramını kutluyor nice bayramlar diliyorum” dedi.