Balıkesir’in Edremit İlçesinde Kaymakamlık tarafından düzenlenen bayramlaşma gerçekleştirildi. Kaymakam Sırmalı “Şunu unutmasınlar ki terörden umut besleyenler Türk Milleti’nin birlik ve beraberliği karşısında her zaman kaybetmeye mahkumdurlar” dedi.
Sabah saat 10.30’da Edremit Öğretmen Evinde başlayan bayramlaşma merasiminde daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar ile bayramlaşan Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı “Ramazan Bayramınızı en içten dileklerim ile kutluyorum. Ramazan Bayramının ülkemize barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum. Bayramlar sevginin yoğun yaşandığı, umut ve coşkunun doruğa çıktığı, hoş görünün yardımlaşmanın ve dayanışmanın en güzel örneklerinin sergilendiği özel günlerdir. Bu bayramda da kırgınlıkların ve dargınlıkların bir yana bırakılarak, insanların birbirine yakınlaştığı, güzel örneklerinin sergilendiği bir şekilde geçirmesini, sevgi ve saygının arttığı, insanların birbirine yakınlaştığı bir ortamda geçmesini temenni ediyorum. Bayramların getirdiği bu birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun, iyi değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum. ”dedi.
Kaymakam Sırmalı son günlerde yaşanan terör olaylarına değinerek şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine baş sağlığı, gazilerimize acil şifalar diledi. Sırmalı “Ramazan günleri de dahil, ülkemizi ve milletimizi derin üzüntüye boğan terör olayları yaşandı. Şehitlerimiz var. Yaralılarımız var. Ben şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına Türk Milletine başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar deliyorum. Şunu unutmasınlar ki terörden umut besleyenler Türk Milletinin birlik ve beraberliği karşısında her zaman kaybetmeye mahkumdurlar. Türk Milleti binlerce yıllık tarihi boyunca her zaman içten ve dıştan saldırılara maruz kalmıştır. Fakat Türk Milleti birlik ve beraberliğini koruyarak her zaman bu saldırıların her zaman üstesinden gelmeyi başarmıştır. ” dedi.
Sırmalı “Bayramlar ziyaretlerin yoğun yaşandığı günlerdir. Bu bayram programınızda özellikle ihtiyarlarımızı, ihtiyaç sahibi insanlarımızı, şehit yakınlarımızı ziyaret edelim. Onların hallerini hatırlarını soralım. Çünkü onlar bize emanettirler. Devletimizin varlığını onlara hissettirelim.”
Daha sonra Kaymakam Sırmalı ve protokol üyeleri, Edremit İlçe Jandarma Komutanlığını, Edremit Devlet Hastanesi, Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğünü ve Edremit Kızılay Huzur Evi’ni ziyaret ettiler.
Kaymakam Sırmalı Huzur Evi ziyaretinde huzurevi sakinleri ile yakından ilgilenerek onlarla sohbet etti.
Bayramlaşma törenine Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, 19. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Nihayet Ünlü, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Edremit İlçe Jandarma Komutanı Kur. Binbaşı Şahin Aydıncı, Edremit İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Korkmaz, daire müdürleri ve bazı siyasi parti temsilcileri katıldı.