Balıkesir’in Edremit ilçesinde bir günde 130 ünite kan bağışı rekor kırıldı.
Mobil kan bağışı araçlarıyla ülkenin dört bir yanındaki hastanelerde tedavi gören hastalara kan ulaştıran Türk Kızılayı, sistematik yürüttüğü çalışmalar kapsamında Edremit’e de geldi.
Vatandaş bağış için kuyruğa girdi
İlçede kan vermek için vatandaşların uzun kuyruk oluşturması dikkat çekti. Uzun kuyruk oluşturan vatandaşlardan 130 ünite kan toplandığı öğrenildi. İlçede bu rakamın rekor düzeyde olduğu açıklandı.
Bu arada yetkililer, ‘Her yıl yüzlerce insan hastalık ya da kaza sonrası kan bulunamadığı için hayatını kaybediyor. Kan bağışı, kan bekleyen kişilerin hayatlarını kurtarmasının yanısıra kişinin kendi sağlığı açısından da yaşamsal önem taşıyor. Kan bağışında kan hücreleri yenileniyor, bu da daha sağlıklı ve daha güçlü bir vücuda sahip olunmasını sağlıyor. Sağlıklı iken kan bağışlamak, çaresiz bekleyen bir insana ve onun çaresizlik içinde kıvranan sevdiklerine çare olacağınızı düşünmeniz gerekiyor. Hücreleri yenilediği için sağlıklı insanın en yılda 2 kez kan verilmesi gereklidir. 18-65 Yaş arasında, ağırlığı 50 kg üzerinde, önemli bir sağlık sorunu olmayan, hemoglobin ölçümü normal olan herkes (en sık 2 ay ara ile) yılda dört kez kan bağışında bulunabilir.”