Edremit Belediyesi tarafından Zeytinli Mahallesi’nde düzenlenen Zeytinyağlı Yöresel yemekler Yarışması yoğun ilgi gördü. Üç ayrı kategorisinde yapılan yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.
Edremit Belediyesi tarafından Zeytinli Mahallesi2nde “Zeytinyağlı Yöresel Yemekler” yarışması yapıldı. Jüri üyeliğini İlyas Gök (Okan üniversitesi Bölüm Başkanı), Tevfik Taş (Atlas Dergisi), Ahmet Karaman (Avrasya Aşcılar Derneği Başkanı), Huriye Zafera (Gastronomi Yemek Kültür Derneği), Ayvaz Akbacak (Şef), Ahmet Burak Örs (Gurme Yemek Yazarı), Maria Ekmekçioğlu (Yazar-Gurme), Reha Tartıcı (Sözcü Gazetesi Yazarı), Birgül Kopuz Kaynar (Bif and Fish Editörü), Funda Aydeniz (Gastronom Blogır), Hakan Aydeniz (Gastronom Blogır), Selin Ertür (Zeytinyağı üreticisi ve Zeytinyağı tadımcısı) yaptığı yarışmada toplam 28 yemek, tatlı ve börek dereceye girebilmek için mücadele etti. Yarışma öncesi bir konuşma yapan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, “Yaşanan terör olaylarında bir çok vatan evladımızın şehit haberlerini alıyoruz. Yaşanan hain terör saldırılarını bir kez daha lanetliyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. Başkan Saka, Edremit’in zeytin ve zeytinyağının merkezi olduğunu kaydederek “Sağlığın dostu, zeytinyağının daha geniş kitlelere tanıtımı acısından böyle etkinliklerin önemli olduğunu düşünüyorum. Bugün ilkini yaptığımız yarışmaları önümüzde ki yıllarda daha geniş kapsamlı bir halde devam ettirerek zeytin ve zeytinyağını ülkemize ve dünyaya daha iyi tanıtabiliriz” dedi.
Konuşmaların ardından yarışmacılar yemeklerini sırası ile jüri üyelerinin beğenisine sundular. Üç kategoride yapılan değerlendirmeler sonucunda Zeytinyağlı kategorisinde “Köz patlıcan dolgulu enginar ve biber” adlı yemeği ile Ülkü Aslaner birinci, “İmam bayıldı” ile Fatma Betül Semerci ikinci, “Badalan fasulye” ile Selma Kayacan üçüncü oldu.
Ana yemek kategorisinde “Cıngıllı” adlı yemeği ile Nermin Taşçı birinci, “Bamyalı bacına” yemeği ile Vecide Bayraktar ikinci, “Düğün mantısı” ile Hafize Dağlı üçüncü oldu.
Tatlılar-Börekler kategorisinde “Patlıcanlı börek” ile Hafize Dağlı birinci, “Un helvası” ile Senem Coşkun ikinci, “El açması patlıcanlı börek” ile Feray Alışkan üçüncü oldu. Yarışmada birincilere yarım altın, ikincilere çeyrek altın, üçüncülere de gram altın hediye edildi. Dereceye girenlere ödülleri Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ertaş ve jüri üyeleri tarafından verildi.