Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, İstiklal İlkokulu öğrencileri engelli arkadaşlarına tekerli sandalye alabilmek için örnek bir kampanyaya imza attı.
“23 Nisan 23 Küçük Ressam” projesiyle yaptıkları resimlerden elde edilen gelirle iki adet tekerli sandalye almayı hedefleyen öğrenciler, Ayvalık meydanında sergi açtı.
Ressam Ata Mahmut Altınok’tan aldıkları resim dersleriyle önce resim yapmayı öğrenen çocuklar, 2 haftalık eğitimin ardından girdikleri atölyede yaptıkları tablolarla sergiyi gezen vatandaşlardan tam not aldı.
Bugüne kadar tanesi 250 liradan 13 tabloyu hayırsever vatandaşlara satmayı başaran minikler, bir adet akülü sandalye parasını çıkardı. Ancak 23 küçük ressam eğitim-öğretim sezonunun bitimine kadar bir adet daha akülü sandalye satın alabilecek tablo satmakta ısrarcı görünüyor.
Muhabirimize açıklamalarda bulunan İstiklal İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Fatma Duba, “Burada yaptığımız resimleri satarak engelli arkadaşlarımıza akülü tekerlekli sandalye satın almaya çalışıyoruz. Böylelikle; onların da bizim gibi Güneş’i görüp, denize girebilmesini istiyoruz” dedi.
4. sınıf öğrencilerinden Suat Kaçak da, engellilere akülü sandalye satın alabilmek için yaptıkları tabloları satarak para kazanmaya çalıştıklarını vurgulayarak, “Bu kampanya benim için çok büyük bir mutluluk kaynağıdır. Biz, engelli arkadaşlarımızın evlerindeki dört duvar arasından çıkmasını ve güneşi görmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Okul Müdürü Yusuf Turan ise, öğrencilerden gelen talep üzerine bu çalışmayı başlattıklarının altını çizerek, öğrencileriyle gurur duyduğumu kaydetti.
Okul öğrencilerine ücretsiz eğitim veren ve resim atölyesini bu uğurda onlara gönülden açan Ressam Ata Mahmut Altınok, Uluslararası Kadın Sanatçılar (Femin&Art) Derneği Ayvalık Şubesi Başkanı olan eşi Gamze Altınok ile birlikte ilçede bu tür projelerin yapılabilmesi için öncülük etmeye çalıştıklarını kaydetti.
Sık sık ilçedeki ilkokullarla Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile benzeri sosyal projeler yürüttüklerini ifade eden Altınok, “Biz Ayvalık’ta öğrencilerin eğitimlerine katkı verebilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuda da çocuklar 2 adet akülü sandalye satın almak istediklerini söylediklerinde eşimle çok duygulandık. Hemen işe giriştik. Çocuklara atölyemizde ders verdik. İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen projenin genişletilerek Ayvalık genelindeki okullara yaygınlaştırılmasını istedi. Çok büyük de destek verdi. Öğrenciler büyük bir özveri ve hevesle çalıştı. İnşallah bundan sonra da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile benzeri sosyal projeleri hayata geçireceğiz “diye konuştu.