Havran’da Meydanlar her zaman olduğu gibi demokrasiye sahip çıkan binlerce vatandaşlarla doldu taştı. Havranlılar meydanlarda demokrasi nöbeti tutuyor.
Demokrasiye ve Milli iradeye sahip çıkma etkinliği Ziraat Odası önünde Bayraklar ve sancaklar eşliğinde gerçekleşti. Türk Bayrağını eline alan 7’den 70’e tüm Havranlılar terör örgütlerini lanetlediler. Şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşını okunması ile başlayan program’da Havran Ortaokulu öğrencileri tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu. Küçük öğrencilerin duasına meydandaki vatandaşlarda eşlik etti.
Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy “Kıymetli hemşehrilerim 15 Temmuz tarihinde ülkemiz dünyada emsali olmayan ben asker demiyorum hain diyorum. Bunlara ülkemizi bölüp parçalamak için bizim tankımız uçağımız helikopterimiz ile darbe girişiminde bulundular."dedi.
Liderimiz Cumhurbaşkanımız halkımızın meydanlara inmesini söyledi.İnsanlarımız meydanlara akın etti. Hainler Masum insanlarımızın üzerine ateş ettiler.Halkımız vatanı için kendilerini mermilere siper ettiler. Şehit olanlara Allah’tan rahmet yaralı olanlara acil şifalar dilerim.Tüm terör örgütlerini lanetliyorum. Cumhurbaşkanımız’ dan gelen emir üzerine meydanlardayız. Baş Komutanımızın İkinci bir emrine kadar meydanlardayız.”dedi.
Başkan Ersoy “Darbe girişimi olduğu gün Havran’daki siyasi parti temsilcilerini davet ettik. Davetimiz tüm Siyasi parti temsilcileri için halen geçerlidir. Gelin alın mikrofonu sizlerde halka hitaben konuşun. Şuan alanda bulunanlar arasında farklı siyasi görüşe sahip vatandaşlarımız bulunmakta. Tankın önüne kendini atan farklı siyasi görüşlere sahip halkımız vardı.”dedi.