Bigadiç Eti Maden İşletmelerine bağlı itfaiye ekipleri yazın meydana gelmesi muhtemel yangınlara hazırlık için tatbikat gerçekleştirdi.
Eti Maden İşletmelerinde Sivil Savunma Sorumlusu Turan Şenses tarafından yaz döneminde meydana gelmesi muhtemel yangınlara müdahale konularında eğitim veriliyor. Bigadiç Eti Maden İşletmelerine bağlı İtfaiye Teşkilatı, kendi kurum içinde görev yapan özel itfaiye personeline yönelik eğitim ve yangın tatbikatı düzenledi. Düzenlenen eğitimde özel itfaiye personellerine, yangın nedenleri ve etkenleri, temel ilk yardım, yangın söndürme malzemeleri ve uygulamaları, yangın ve yangın sınıflandırması, yangına ilk müdahale ve yangın söndürme konularında teorik ve uygulamalı bilgiler verildi. Bigadiç Eti Maden İşletmelerine bağlı İtfaiye Teşkilatında görev yapmakta olan İtfaiye sorumlusu Hasan Ovalı ve 11 itfaiye personeli eğitime katıldı.
Bigadiç Eti Maden İşletmelerine bağlı Sivil Savunma Sorumlusu Turan Şenses konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Düzenlediğimiz bu tarz eğitimlerle olası yangınlarla ilgili görev yapan personellerin bilinçlendirilmesi ve yangına erken müdahale edilmesinin sağlanmasını amaçlıyoruz. Yaz aylarının yaklaşmasından dolayı eğitim ve yangın tatbikatları düzenlemeye devam edeceğiz".