Balıkesir’in Gömeç ilçesinde, Gömeç Belediyesi ilçe halkından 60 yaş ve üstü vatandaşlardan oluşan 750 kişiyi Çanakkale Şehitliklerine götürdü.
Öte yandan konuyla ilgili muhabirimize açıklamalarda bulunan Gömeç Belediye Başkanı Kazım Arslan, ülkemizin doğu ve güneydoğu bölgelerinden son günlerde sıklıkla gelen şehit haberleri nedeniyle zor günler yaşadığına işaret ederek, “Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünü hiç kimse bozamaz. Bu millet geçmişte Çanakkale ve Kurtuluş Savaşları destanlarını yazmış büyük bir millettir. Terör örgütü ve yandaşları hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaktır. Türk Milleti gerektiğinde tıpkı Çanakkale’de olduğu gibi Türk, Kürt, Laz, Çerkez demeden tek vücut olup Anadolu topraklarını savunmasını bilecek kadar yüce bir ruha sahiptir. Bizde Gömeç Belediyesi olarak halkımıza bu duyguyu yaşamaları ve Çanakkale Savaşı’nda bin bir yoksunluklara rağmen ülke müdafaasında hayatlarını hiçe sayarak canlarını bu aziz vatan için seve seve veren şehitlerimizin anısına bu turlarımızı düzenliyoruz. Bu duygularla Çanakkale başta olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum” diye konuştu.
Düzenlenen Çanakkale gezisinde tarihi savaş alanları, Şehitlikler profesyonel rehberler eşliğinde gezilerek bilgiler verildi. Geziye katılan Gömeçliler başta belediye başkanı olmak üzere Gömeç Belediyesi’ne teşekkür ettiler.