Gönen Belediyesi, uyuşturucu ve uyarıcı maddelerden gençleri ve çocukları korumaya yönelik farklı projeleri yaşama geçirmeye başladı. Okul çevresindeki metruk binaların yıkımına başlandığını aktaran Başkan Yakar, “Geleceğimiz olarak gördüğümüz çocuklarımızı, gençlerimizi ilgi duyacağı etkinliklere teşvik edecek projelerimizi işbirliği içerisinde yaşama geçirmeye başladık. Spor okullarımızın çeşitliliğini arttırıp, 3 aydan 12 aya çıkartıp, tabana yayacağız. Kültür Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde Gençlik Merkezi oluşturduk; spora ilgi duymayan gençlerimiz için görsel sanatlara, Hayat boyu Öğrenme Merkezi ile de kitap okumaya teşvik edeceğiz. Sportif, kültürel ve sosyal etkinliklerimizle gençlerimizin yanında ve içinde olacağız” dedi.
Gönen Belediyesi, gençleri korumak için farklı ve değişik projeleri arkası arkasına yaşama geçirmeye başlarken, Belediye Başkanı Hüseyin Yakar ilk ve orta okuldan, lise ve üniversite öğrencilerine kadar genç neslin her kesimine hitap edecek sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin belediye öncülüğünde yaşama geçirileceğini söyledi. Günümüzün vebası olarak görülen uyuşturucu madde kullanımının çocuk yaştaki gençler arasında yaygınlaşmasından bu toplumda yaşayan bir birey olarak rahatsızlık duyduğunu da kaydeden Başkan Yakar, “Öncelikle, okullarımızın çevresinde eski hastane dahil bulunan tüm metruk binaları yıkmaya başladık. Okullarımızda ve çevresinde tedbir alınacak. Çocuklarımızı ve gençlerimizi ilgi duyduğu alanlara teşvik edip, okul dışı zamanı keyifli geçirmesini sağlayacağız. Sportif faaliyetlere desteğimiz artacak. Belediyespor bünyemizde kurduğumuz yaz spor okullarının branşlarını çoğaltıp, spor okullarımızı 3 aydan 12 aya çıkartıp, sportif etkinlikleri tabana yayacağız. Okullarımızda spor malzemesi desteğimizi bu senede devam ettirdik. Gönen içindeki amatör spor kulüplerimizin yanı sıra kırsal mahallelerimizdeki amatör spor kulüplerine bina, spor malzemesi, ulaşım desteğini sağladık. Kırsal mahallelerimizdeki amatör spor kulüplerimizi etkin hale getirip,kulüplerin yapılarını güçlendireceğiz. Özellikle Büyükşehir Belediyemizin öncülüğünde başlatılan Mahalle Ligi turnuvalarının yaygınlaşması amacıyla semt sahalarının sayılarını arttırıp, her cadde ve sokağa çocuklarımız ve gençlerimiz için spor tesisi kazandırılacak. Sporu tabana yaymak amacıyla belediyemiz bünyesinde Gönen Belediyesi Gençlik Spor Müdürlüğü kurduk ki, 2017’nin Ocak ayında faaliyete geçecek” dedi.
Spora ilgi duymayan gençler ve çocuklar için de sosyal ve kültürel etkinliklere ağırlık vereceklerini kaydeden Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, “Her yaş grubundan çocuğumuzun ve gencimizin ilgisini çekecek faaliyetleri yaşama geçireceğiz. Kültür Hizmetleri Müdürlüğümüz bünyesinde Gençlik Merkezi kurduk. Gençlik Merkezimizde, görsel sanatlar ağırlıklı faaliyet ver çalışmalar olacak.”
Gönen Belediyesi Kitapokuma evi için 70 bin TL’lik kitap aldıklarını da aktaran Başkan Yakar, “Çeşitli yayınevlerinden, her yaş grubuna ve toplumun her kesimine hitap edecek 3 bin adet kitap aldık. Çocuk hikaye kitaplarından, Nazım Hikmet şiirlerine, dünya klasiklerinden, Türk romanlarına, denemelerden bilimsel yayınlara kadar zengin bir kütüphane oluşturduk. Hayatboyu Öğrenme Merkezimizde her yaştan insanlarımıza kitap okuma alışkanlığını kazandırmak, çocuklarımızı ve gençlerimizi kitap okumaya yöneltmek istiyoruz” dedi.