Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan ayı münasebetiyle organize ettiği ‘Gönül Sofrası’ iftar programı Ayvalık’ın Altınova Mahallesi’nde düzenlendi. Ayvalık’a Altınova’dan su hattı çekerek, 10 bin tonluk su deposu inşa ettiklerini söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur “Ayvalık bu yaz susuz kalmayacak” dedi. Uğur, Ayvalık’a yapılacak yat ve kruzer limanı projeleri ile ilçeye gelecek olan zengin turistler sayesinde ekonominin de hareketleneceğini söyledi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Ayvalık’ın Altınova Mahallesi’nde Ramazan ayı münasebetiyle ‘Gönül Sofrası’ kuruldu. Mahalle meydanında düzenlenecek olan iftar programı yağışlı hava nedeniyle Altınova Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi’nin Mobil Aşevi’nde hazırlanan iftarlıkların dağıtıldığı program Kur’an ziyafeti ve duaların okunması ile başladı. Vatandaşlar Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı sanatçıları tarafından verilen musiki konseri eşliğinde oruçlarını açtılar.
İftar yemeği ardından bir konuşma yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Ramazan ayında hastanelerdeki hasta sayısının ve işlenen suç sayısının azaldığını söyledi. Ramazan’ın Kur’an-ı Kerim’in indiği mübarek bir ay olduğunu ifade eden Uğur, “Ramazan ayında daha az kavga gürültü oluyor. Hakikaten orucun bize farz kılındığı, namazın farz kılındığı, Kur’an-ı Kerim’in indiği mübarek ay. Bu mübarek ayda sizler ile beraberiz. Allah’a şükür bu Ramazan’ımızı huzur içerisinde, güven içerisinde geçiriyoruz” diye konuştu.
UĞUR: “GÜVENLİK GÜÇLERİMİZ SAYESİNDE HUZUR İÇİNDEYİZ”
Balıkesir, Ayvalık ve Altınova’da insanların huzur ve mutluluk içinde oruçlarını açtıklarını ifade eden Başkan Uğur, bunu terör ile mücadele eden güvenlik güçlerine borçlu olduklarını söyledi. Üzerinde yaşadıkları toprakların şehit kanları ile sulandığını belirten Uğur, “Balıkesir Kuva-yi Milliye şehri. Kurtuluş Savaşı’nda en çok şehit veren illerden. Atalarımız, dedelerimiz sayesinde, şehitlerimiz, gazilerimiz sayesinde biz bu topraklarda huzur içerisinde yaşıyoruz. Ama bir taraftan da ülkemizin toprak bütünlüğünü sağlamak için. Birliğini, beraberliğini, bayrağını dik tutmak için bir taraftardan da şuanda terör ile askerimiz, polisimiz, devletimiz büyük bir mücadele içinde. Onlar ne için şehit oluyor? Bu topraklar için, bizler için. Bizlerde onlar sayesinde iftarlarımızı yapıyoruz. Bu ülkede rahat seyahat edip işlerimizi görüyoruz. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bütün polislerimize, askerlerimize, şuanda görev yapan bütün güvenlik güçlerimize Cenab-ı Allah yardım etsin. Çünkü onlar sayesinde bugün biz huzur ve güven içerisindeyiz” dedi.
AYVALIK YAZ AYLARINDA SUSUZ KALMAYACAK
Balıkesir ‘ın Büyükşehir olmasından sonra ilçelere verilen değerin arttığını söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur konuşmasını şöyle sürdürdü: “Büyükşehir yapılanmasını tamamladıktan sonra Ayvalıkta su problemi vardı. Sular kesiliyor, sular akmıyor. Ayvalık körfezi kokuyor kirli. Çünkü Ayvalık körfezine 28 yerden kanalizasyon deşarj oluyor. Ayvalık’ın suyu yok. Altınova’dan Ayvalık’a 2015 yılında su borularını 15 milyon lira harcayarak değiştirdik. Ayvalık’a ulaştırdık. Ayvalık’a 10 bin tonluk su deposu yaptık. İnşallah Ayvalık bu yaz susuz kalmayacak. Şimdi Cunda’ya bir kanal açıp, Cunda köprüsünün inşaatını yapıyoruz. Hep birlikte temel attık. Buraya gelmeden öncede köprü inşaatını ziyaret ettim. Yan servis yolu bitmiş. İnşallah bayramdan önce asfalt atıp orasını trafiğe açacağız. Ondan sonra da eski yolu kanal açmak için çalışmalara başlıyoruz. İstiyoruz ki, dış denizden Ayvalık’a doğru su akıntısı olsun. Ayvalık körfezi kokmasın. Yine kanalizasyon ile ilgili ne icap ediyorsa yapılıyor. Şimdi Altınova’nın yolları da bu yaz hepsi yapılacak. İhaleyi yaptık. İhale neticelendikten sonra yapılacak işlerin yüzde 50’si Altınova’da. Girişler, çıkışlar yolların asfaltlanmasını tamamlayacağız.”
ZEYTİN SİNEĞİ İLE MÜCADELE SÜRECEK
Balıkesir Büyükşehir belediyesi olarak zeytin sineği ile mücadeleye önem verdiklerini ifade eden Başkan Uğur, bu yılda zeytin sineği ile mücadele için uçak kiralayacaklarını söyledi. Sinek, sivrisinek ve haşereler ile mücadelelerinde sürdüğünü hatırlatan Uğur, “Büyükşehir olduktan sonra zeytin sineği ile de önemli bir mücadeleye başladık. Uçakları tuttuk, ilacı aldık zeytinleri ilaçladık. Zeytinler dökülmedi, hastalanmadı, zeytin çiftçisi bundan istifade etti. Zeytin sineği popülâsyonu azaldığından geçen sene sinekler çıkmadı. Ama bu sene yine uçakları tutuyoruz. İlaçlarımız geçen seneden hazır. Zaten zeytin sineği olursa yine mücadeleye devam. Bu arada haşere, sinek, sivrisinek mücadelesini de 2016 yılında Büyükşehir olarak bütün Balıkesir’de üzerimize aldık. Bu ilaçlamayı da şimdi biz yapıyoruz. Tabi ki sinek şikayetleri oluyor. Sıfır sinek olması mümkün değil. Ama disiplinli bir şekilde her yıl bunu yaptığımızda, önümüzdeki yıllarda sinekten kaynaklanan şikâyetler olmayacak” şeklinde konuştu.
UĞUR: “AYVALIK’A PARALI TURİST GELSİN İSTİYORUZ”
Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgiler de veren Uğur, Ayvalık’a tüm şehiriçi ulaşım araçlarının yenilendiğini söyledi. Araçların klimalı ve kameralı hale getirildiğini belirten Başkan Uğur, “BASKİ’miz çalışıyor. Şimdi inşallah Ayvalık’a bir mezbaha geliyor. İhalesini 13 Mayıs’ta yaptık. Bin metrekare alanda bir mezbaha kuracağız. Veteriner kontrolünde, Büyükşehir’in kasapları vs. sağlıklı et yemeniz için Büyükşehir bu hizmeti yapacak. Sadece Ayvalık’ta değil. Ayvalık, Gömeç, Edremit’te, Güre’de, İvrindi’de, Balya’da, Dursunbey’de, Sındırgı’da, Marmara Adası’na kadar 10 tane mezbaha kuruyoruz. Bunların hepsini de 2.5 ay içerisinde kuracağız. Önümüzdeki aylarda, yıllarda çok farklı bir Ayvalık, çok farklı bir Altınova olacak. Düşündüğümüz yat limanı ve kruzer limanı projeleri var. Bunların hepsini bitirip, sizlerin hizmetine sunacağız. İstiyoruz ki buralara paralı insanlar gelsin. Burada para harcasın. Esnafın yüzü gülsün, ekmeği büyütelim, pastayı büyütelim. Yoksa bir iki aylık bir yoğunluk ile gelip geçiyor. 2 ay sonra suyu çekilmiş değirmen gibi. Esnaf şikâyetçi. Ticaret erbabı şikâyetçi. İstiyor ki buraya daha fazla para gelsin, daha fazla turist gelsin, daha paralı adam gelsin. İnşallah bunu hep birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.
Konuşmaların ardından Başkan Uğur, kendisine ilgi gösteren vatandaşlar ve çocuklar ile ilgilendi, sohbet etti. Vatandaşların büyük ilgisi ile karşılaşan Uğur, vatandaşların isteklerini kırmayarak hatıra fotoğrafları çektirdi. İftar programı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı tarafından verilen musiki konseri ardından sona erdi.
İftar programına Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un yanı sıra, Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin, AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp, belediye meclis üyeleri, AK Parti il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.