Balıkesir’in Edremit Gümrük Avcılık ve Atıcılık Öğretim Gençlik Spor Kulübü Derneği tarafından av sezonun açılması ve demokrasi şehitleri için mevlit hayrı düzenlendi.
Tuzcumurat Mahallesindeki kulüp binasında tüm üyeler ve vatandaşlar için hazırlanan hayıra; belediye meclis üyeleri, daire müdürleri ve çok sayıda avcı katıldı. Yeni av sezonunun kazasız belasız ve bol bereketli bir sezon olmasını dileyen Kulüp Başkanı M.Mahmud Aydın, Kurallara uyularak tabiata zarar vermeden avcılık yapılması gerektiğini vurgulayarak, Avcılığın vahşet değil yalnızca bir spor olduğunu ifade etti. Aydın, Avlanma kartı ve pulu olmadan avlanmanın yasak olduğunu hatırlatarak, "Avcı arkadaşlarımız Avlanma pulu almadan kesinlikle avlanmasınlar. Aksi takdirde cezaya maruz kalabilirler." dedi.
Ayrıca başkan Aydın, 15 Temmuz da yaşanan darbe girişiminde hayatlarını kaybeden kahraman şehitlerimiz için de mevlid okutulduğunu belirterek, “Geçmişte olduğu gibi bugünde ülkemizi vatan hainlerine karşı korumak için yüzlerce kardeşimiz canlarını seve seve bu vatan için feda etti. Allah hepsinin mekânını cennet etsin. Edremit avcıları olarak şehitlerimize minnettarız. Şehitlerimiz ve derneğimizde vefat eden üyelerimizin ruhu için mevlit okutarak minnettarlığımızı göstermek istedik. Hepsinden Allah razı olsun. Onların anısını yaşatmak için ne yapsak azdır. Kuvay-ı Milliyenin beşiği olan Edremit’imizde bu tip etkinlikleri gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Bizleri bu etkinliğimizde yalnız bırakmayarak katılan, tüm misafirlerimize şahsım ve derneğim adına ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.
Birinci grup kuşlar olarak adlandırılan Bıldırcın ve Üvek avının 13 Ağustos 2016 Cumartesi günü açıldığı, diğer av hayvanı türlerinin ise 15 Ekim 2016 tarihinde avlanmasının serbest olacağı öğrenildi. Tüm av türlerini kapsayan yasağın ise 26 Şubat 2017’de başlayacağı vurgulandı. Avlanma limitlerinin ise; Bıldırcın 10, Üveyik 8, Karatavuk 3, Keklik 2, Çulluk 5, Tavşan 1, Tahtalı 3, Ördek 6 ve Domuz 2 adet olarak açıklandı.
Açılışta okunan Mevlit-i Şerifin ardından Hocaların yaptığı dua ile avcılara yeni sezonda kazasız ve belasız biz sezon geçirmeleri ve avcılığın dinimizdeki yerine vurgu yapılarak uyarılarda bulunuldu. Kulüp yönetimi tarafından misafirlere bulgur pilavı ve ayran ikramı yapıldı.