Yaklaşan deve güreşleri sezonu öncesinde, deve tutkunlarının develerine havut giydirme hayırları yapılmaya başlandı.
Balıkesir’in Edremit ilçesinde ‘Maestro’ isimli bir güreş devesi olan Mahir Çanakoğlu isimli bir vatandaş, geleneksel havut giydirme hayrı etkinliği gerçekleştirdi. İlçenin Hekimizade Mahallesi’nde düzenlenen etkinliğe Edremitli devecilerin yanı sıra, Burhaniye ilçesinden de deveciler katılırken, mevlit okutuldu ve pilav ikramı yapıldı. Yakup Ağa Cami’nde gerçekleştirilen mevlit-i şerifin ardından, davetlilere ve mahalle halkına pilav ve ayran ikram edildi.
Daha sonra, deve sahibi Mahir Çanakçıoğlu ve deve bakıcısı, ‘Maestro’ isimli deveye temsili olarak havut giydirdi. El yapımı süslemeli kıyafetlerle donatılan deve, önümüzdeki deve güreşi sezonunda yapılacak olan çok sayıda güreşte rakipleriyle güreşecek.
Deve sahibi Mahir Çanakçıoğlu, güreş sezonunun yaklaştığını ifade ederek, “Devecilerin her sene yaptığı havut törenini bu gün şahsım olarak burada gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Sezona iyi hazırlandık. Deve güreşi sezonumuzu açmak için hep beraber burada toplandık. Pilav ve ayran hayrı yapıyoruz. Mevlit okutuyoruz. Yaklaşan deve güreşi sezonu öncesinde tüm deveci arkadaşlarımı Allah kaza belalardan korusun” dedi.