Balıkesir bölgesi hakemleri 2016-2017 sezonunu törenle açtı.
Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Balıkesir şubesi tarafından Balıkesir Atatürk Stadı’nda sezon açılış töreni yapıldı.
Atatürk Stadyumu’nda yapılan sezon açılışında konuşma yapan TFFHGD Balıkesir Şube Başkanı Mehmet Özkan, sezon açılışına katıldıkları için katılımcılara teşekkür etti. Özkan, "Öncelikle futbol ailesine iyi ve başarılı bir sezon diliyorum. Ülke olarak zor zamanlar geçirdiğimiz bu günlerde bir birimize kenetlenmenin, birlik ve beraberliğimizin futbol genelinde tüm dünyaya göstermemizin önemini bir kez daha vurgulamak istiyorum. Bu vatanının birlik ve beraberliği için hayatlarını kaybeden şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet, ailelerine ve tüm ülkemize sabırlar diliyorum. Hoşgörü, dostluk ve saygı sezonuna uygun hareket ederek, fair play çerçevesinde bir sezon geçirmenizi diliyorum" dedi.
Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Metin Mengüç, hakemliğin cesaretli ve onurlu olmayı gerektiren bir mesleklerin başında geldiğini ifade ederek, başarı için hakemlerin her zaman yanında olduklarını dile getirdi.
TFFHGD Balıkesir Şube Başkanı Mehmet Özkan, Balıkesir bölgesinde bu yıl 160 hakem ve 40 stajyer hakem ve 9 bayan hakemin liglerde görev alacağını açıkladı.
Konuşmaların ardından kurban kesimi yapılırken sezon açılış töreni sembolik koşu ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.