Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, mahalle aralarına gelişigüzel park eden araçlar; motorlu taşıtlarla, yayalara geçit vermiyor.
Ayvalık’ta merkez mahallelerin ara sokaklarında yaya ulaşımını sağlayan dar sokaklara araç park edilmesi vatandaşlarla ilçeyi ziyaret eden turistleri adeta çileden çıkarıyor.
Sorumsuz araç sürücülerinin otopark ücreti ödememek için zaten dar olan merkez mahallerindeki ara sokaklara gelişigüzel araçlarını park etmesine tepki gösteren vatandaşlar, “Gündüz saatlerinde pek olmasa da, özellikle hava karardıktan sonra söz konusu arka sokaklardan geçebilmek imkansız hale dönüyor. Bu yüzden de Ambulans, İtfaiye ve benzeri acil yardım araçlarının olası vakalar karşısında bu sokaklardan özellikle gece saatlerinde geçebilmeleri mümkün değil. Bu olumsuzluğu gerek yerel basın, gerekse şifahen her defasında yetkililere iletmemize rağmen yıllardır bu sorun çözümlenmiş değil. Sorunun çözümlenmesi için illa birilerinin olası bir yangında yada acil bir vaka da, sadece bu gelişigüzel park eden araçlar nedeniyle olay yerine ulaşılamaması sonucunda ölmesi mi gerekiyor?” diye sorarak, tepki gösteriyorlar.