Havran Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri Belediye Kültür Merkezinde yapıldı.
Şehit Eyüp Karataş Ortaokulu Orta ve Ağır Düzey Özel Eğitim Sınıfı ve kaynaştırma öğrencilerinin yer aldığı program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı, açılış konuşması, engelliler ile ilgili kamu spotunun izlenmesi, otizm görme engelliler dawn sendromu ile ilgili bilgilendirici kısa film gösterileri engelli öğrencilerin klip eşliğinde pankart gösterisi, şiirlerin okunması skeç gösterileri ile devam etti. Engelliler ile ilgi toplumda farkındalık yaratmak adına, öğrenciler tarafından işaret dili ile söylenen “Bana Bir Masal Anlat Baba” şarkısı izleyenlerden büyük alkış aldı.
Etkinlik sonrası açıklama yapan Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy her bireyin birer engelli adayı olduğunu hatırlatarak engelliler haftasını tebrik etti.
Başkan Ersoy ”Belediye olarak tüm çalışmalarımızda engellilerin yaşamlarını kolaylaştırıcı unsurlara dikkat ettiklerini belirterek kaldırım yenileme çalışmalarımızda engelli vatandaşlarımızın kullanabilmesi için rampalar yapıyoruz. Engelli vatandaşlarımız için bir adat yolcu otobüsümüzü dizayn ederek hizmetlerine sunduk engelli vatandaşlarımızın evinden dışarı çıkıp rahatlıkla gezebileceği düzenlemeler yapıyoruz” dedi.
Etkinliklere Havran Jandarma Komutanı Volkan Öz Belediye Başkanı Emin Ersoy, Belediye Başkanı Yardımcısı Mehmet Yılmaz, Emniyet Müdürü İsmail Tur İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Söbüoğlu İlçe Müftüsü Ahmet Alınmaz Sağlık Grup Başkanı Kıymet Doğan daire amirleri okul ve kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.