Balıkesir’in Havran İlçesinde Polis teşkilatının kuruluşunun 171. Yılı ve Polis haftası nedeniy bir dizi program gerçekleştirdi.
Kızılay meydanında gerçekleşen etkinliğe Havran Kaymakamı Yasin Öztürk, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Savcı Cem Saklıca, Havran Jandarma Komutanı Volkan Öz, Havran Emniyet Müdürü İsmail Tur, daire müdürleri, sivil toplum temsilcileri ve Havranlılar katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İlçe Emniyet Müdürü İsmail Tur Atatürk büstüne çelenk sunumu ile devam etti.
Program Havran Polis Merkez Amiri Hatice Solmaz günün önemini belirten konuşmasında Türk polisinin, ülkemizin huzur ve güvenliğini, vatandaşın can ve mal emniyetini sağlamak için zaman mefhumu gözetmeksizin büyük bir özveriyle çalıştıklarına dikkat çeken Solmaz, “Türk polisi, güvenlik hizmetlerinin sunumunda sivil katılım, şeffaflık, denetime açıklık ve hesap verebilirlik gibi evrensel değerlere son derece önem vermekte. Asayiş hizmetlerinden, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadeleye; terörle mücadeleden, trafik hizmetlerine kadar bütün alanlarda vatandaş memnuniyetini ve vatandaş odaklı hizmet anlayışını ön planda tutmakta. Türk polisi, gelişmiş ülkelerin kullandığı araç - gereç ve yöntemleri kullanmayı kendine amaç edinmiş, dünyada ortaya çıkan gelişmelere endeksli olarak milletimizin değişen beklentilerine cevap vermek için sürekli kendini yenilemiştir. Bu başarısı ile sadece Türkiye sınırları içinde değil, dünyadaki saygın yerini almış olmanın haklı gururunu taşımakta” dedi.
Solmaz’ın yaptığı konuşmanın ardından Atatürk Anıtı önündeki tören sona erdi. Önceki akşam Havran Kubbeli Cami’de şehitler için mevlüt okutuldu. Protokol üyeleri Emniyet mensuplarının gününü tebrik etti. Polisler Protokol üyelerine gül dağıttı.