Balıkesir İl Sağlık Müdürü Op. Dr Servet Kocaöz, Türkiye’de bir ilk olacak olan "Sağlık Çözüm Merkezi’nin" önemine dikkat çekti.
Bu proje ile amaçlarının bölgemizde yaşayan insanların, sağlıkla ilgili bilgi alabilecekleri, hastalandıklarında teşhis ve tedavilerini yaptırabilecekleri kurumlar hakkında bilgilendirilmelerini sağlamak olduğunu belirten Kocaöz, şunları söyledi: "Hasta teşhisleri sonrasında tedavi ve bakım konusunda bilgiye kolay ulaşabilecekleri ve geri bildirimde bulunabilecekleri bir çözüm noktası oluşturmaktır. İlimiz geniş bir yüz ölçümüne sahip. 20 ilçemizin her birinde hastane var. Ancak her hastanemizin hizmet verdiği birimler birbirinden farklı. Dolayısıyla vatandaşlarımızın hastalıkları ile ilgili teşhis ve tedavi işlemleri hakkında doğru bilgilendirilmesini sağlayarak, hayatlarını kolaylaştırmak istiyoruz. Projenin tüm alt yapısı kuruldu, sistem çok kısa sürede faaliyete geçecektir ve faaliyete geçtiği anda afişlerle, yazılı ve görsel medya ile iletişim numarası duyurulacaktır. Bu proje ile "Halka sağlıkla ilgili doğru bilgilerin zamanında aktarılması, sağlık problemlerini, hastalığının hangi mercide çözüleceğini bilmeyen hastaların doğru yönlendirilmesi, muayene edildikten sonra problemi hakkında yeterince bilgilendirilmemiş veya anlayamamış kişilerin sağlıklarının devamını sağlamaya katkı, İlimizde sunulmayan özellikli sağlık hizmetlerinin en uygun koşullarda nereden ulaşabileceği konularında yol gösterici ve destekleyici hizmetleri halkımıza en doğru bilgilerle vermek istiyoruz.
Bu projenin ikinci ayağında ise gerçekleştirmek istediğimiz hedef Yabancı vatandaşlara, turizm amacıyla ilimize gelen kişilere, sosyal sığınmacı kapsamında ilimize yerleşen yabancı uyruklu kişilere sağlık ile ilgili ihtiyaçlarında tercümanlık hizmeti vererek, kendilerini daha rahat ifade etmelerine katkıda bulunmak. Ancak projemizin ikinci hedefi için Bakanlığımıza başvura bulunduk, izin alınır alınmaz bu hedefimizi de gerçekleştireceğiz. Sağlık personelinin, hekimlerin ve hizmet talebi ile başvuran yabancı kişilerin arasında köprüyü kurmuş olacağız. Böylece, sağlık kuruluşlarımızdan hizmet alan vatandaşlar hangi dili konuşursa konuşsun, rahatlıkla iletişim kurulabilen bir mekanizmayı faaliyete geçirmiş olacağız."