Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Satıl istifasını sundu. Sosyal paylaşım ağından görevinden ayrıldığını duyuran Prof. Dr. Fatih Satıl, "Millet, vatan için canını vermiş biz dekanlığı vermişiz lafı mı olur" dedi.
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın (YÖK) bütün devlet ve vakıf üniversitelerindeki bin 577 dekanın istifasını istemesinin ardından Necati Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Satıl da istifasını sundu. Görevinden ayrıldığını sosyal paylaşım ağından duyuran Prof. Dr. Fatih Satıl, "Vatan sağolsun, NEF’in şeref defterine not düşüyorum. Bu arada yanlış anlaşılmasın, telaş etmeyin. Bu durum, YÖK’ün çağrısı üzerine devletimizin yanında olduğumuzu göstermek amacıyla Türkiye’deki tüm dekanların yapmış olduğu normal bir görev bırakma sürecidir. Herkes bilir ki Fatih Satıl vatan için, bayrak için hiç düşünmeden canını verebilecek dinine ve vatanına bağlı bir Türk evladıdır. Anadolu güzel bir laf var; ’Abdestinden şüphesi olmayanın namazından şüphesi olmaz’. Ancak şunu da söylemeden geçemeyeceğim dekanlık görevim süresince iftiralar atmaya çalışanlar olduğu gibi bu puslu havada da koltuk sevdalısı fırsatçıların olduğunu görüyor ve gülüyorum. Millet, vatan için canını vermiş biz dekanlığı vermişiz lafımı olur. Hakkınızı helal edin" dedi.
Fakültenin şeref defterini de imzalayan Prof. Dr. Fatih Satıl, şu cümleleri yazdı:
"Şubat 2015 tarihinden bugüne kadar şeref ve gururla yürütmüş olduğum NEF Dekanlık görevini bırakmış bulunuyorum. Bugünler ileride ibretle hatırlanacak günler. 15 Temmuz 2016 tarihinde anayasal düzene, milli iradeye ve demokrasiye karşı yapılan hain kalkışmayı şiddet ve nefretle kınıyorum. Milletimiz bütün dünyaya örnek olacak şekilde darbenin karşısında durmuş, kanlı darbe girişimi engellenmiştir. Bu uğurda canlarını veren şehitlerimize milletçe minnettarız ve o demokrasi kahramanlarını da asla unutmayacağız. Milletimizce peygamber ocağı olarak bilinen Türk Silahlı Kuvvetleri içine sızmış cunta hevesli paralel çete tarafından girişilen bu menfur kalkışmayı lanetliyorum. Devletimin vatan hainleri ile vatansever bireyleri ayırt edeceğine güvenim tamdır."
Satıl, şeref defterine yazdığı cümlelerin sonuna ise Mehmet Akif Ersoy’un "Tükürün milleti alçakça vuran darbelere. Tükürün onlara alkış dağıtan kahpelere" satırlarını ekledi.