Altıeylül Belediyesi’nin kardeş şehri Ümraniye Belediyesi tarafından Plevne Mahallesi’nde düzenlenen iftar yemeğine 5 bin kişi katıldı.
İstanbul Ümraniye Belediyesi ile kardeş şehir olan Altıeylül Belediyesi arasındaki kardeşlik köprüsü iftar sofrasında birleşti. Plevne Mahallesi’nde düzenlenen iftar yemeğine Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, belediye meclis üyeleri sivil toplum örgütü temsilcileri, oda başkanları, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can iftar yemeği öncesinde Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nu makamında ziyaret etti. Burada başkanlar kardeşlik köprüsü konusunda sohbet etti, Altıeylül’e Ümraniye Belediyesi tarafından yaptırılacak olan kültür merkezi inşaatı hakkında fikir alışverişinde bulundular.
Ziyarette konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can “Altıeylül Belediyesi ile kardeş belediye olduk. Türkiye’de ve yurtdışında da bazı kardeş belediyelerimiz var. Altıeylül Belediyesi benim de Susurluk’lu olmam nedeniyle kardeş ilçeler arasında daha farklı bir noktada. Mübarek Ramazan münasebetiyle Balıkesirli kardeşlerimiz ile bir arada olmak için geldik. Balıkesir bizim baba yurdumuz, ata yurdumuz. Burada bizim eserimiz olsun istiyoruz. Altıeylül ilçesine hizmet edecek bir kültür merkezi yapmak istiyoruz” dedi.
Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu da, “Hasan Can ağabeyimiz Ümraniye’yi Ümraniye yapan başkanımız. Ümraniye’de ciddi işler yaptı ve Ümraniye’yi cazibe merkezi haline getirdi. Kardeşliği sözde değil özde gerçekleştiriyoruz. Ramazan ayında kardeşlik iftarında buluştuk. Biz yeni bir belediyeyiz. Henüz 2 yaşındayız. Hasan Can başkanımızın tecrübe ve birikimlerinden faydalanıyoruz. Ümraniye ile her zaman dayanışma içerisindeyiz, temaslarımız artarak devam edecek. Kardeş belediye olmaktan mutluyuz” diye konuştu.
Ziyaretin ardından iki başkan hediye takdiminin ardından Altıeylül İlçesi Plevne Mahallesi Öğretmenevi civarında yapılması düşünülen Hasan Can Kültür Merkezi inşaat alanını gezdi. Başkan Kafaoğlu Başkan Hasan Can’a yer ve konum hakkında bilgi verdi.
Kardeş Belediye Başkanları Zekai Kafaoğlu ve Hasan Can incelemenin ardından iftarın verildiği Plevne Mahallesi Kadriye Kemal Gürel Anadolu Lisesi’ndeki alana geçtiler. Başkanlar alana birlikte girdi ve iftara gelen vatandaşlarla selamlaştılar, sohbet ettiler. Alkışlar eşliğinde iftarın yapılacağı alana giren Başkanlara ilgi büyüktü.
İftar öncesinde konuşma yapan Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu “Ümraniye Belediyesi’nin verdiği kardeşlik ve gönül sofrasında bir aradayız. Sofralarımız bir, gönüllerimiz bir, inançlarımız bir. Ramazan ayı bir olma ayı, kardeşlik ayı. Kardeşliğimiz sözde değil özde. Kardeşliğimiz ebediyete kadar devam edecektir. Yunus Emrelerin, Mevlanaların kültüründen geliyoruz. 7’den 70’e herkes bu iftarda buluştu. Cenabı Allah birliğimizi, beraberliğimiz daim etsin, ülkemizi bölmeye çalışanlara fırsat vermesin” dedi.
Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’da Altıeylül halkına hitap ederek, “Rabbim bu güzel vatanı, bu güzel ülkeyi, al bayrağın gölgesinde bin yıldan beri şehit kanları ile sulanmış vatan toprağını, bin yıldır barış içinde yaşayan bizleri sonsuza kadar kardeşlik içinde yaşayacağımız bir iklimi daim kılsın. Allah bu ülkeyi, bu memleketi, bu vatanı sonsuza kadar şehitlere layık birlik ve beraberlik memleketi yapsın. Tuttuğumuz oruçlar kabul olsun, daha nice bayramlara erişelim. Bu vatanın içerisinde her günümüz bayram gibi olsun. Bizler bu vatanı, bu toprakları yurt edindik. Bu topraklarda bin yıldır kardeş ve barış içerisinde yaşıyoruz. İçimizi karıştırmaya ve fitne sokmaya çalışanlar var. Tarih boyunca böyle yaptılar. Ama bizler birlik ve beraber olduğumuz müddetçe, geçmişte olduğu gibi, istiklal savaşında olduğu gibi o zamanlar tankımız, tüfeğimiz yoktu ama iman dolu göğsümüz vardı. Şimdi tankı, topu, tüfeği, helikopterini yapan ve en kısa sürede uçağını ve uçak gemisini yapan bir güçlü Türkiye var. Güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti’ni kimse sınayamaz. Bu millet birdir, beraberdir, kardeştir. Ay bayrağının altında kardeştir. 2 sene önce Altıeylül Belediyesi ile kardeş belediye olduk. Kardeşlik hukuku içerisinde birbirimize destek olmaya devam edeceğiz. Bu kardeşliğin bir ürünü olması için Altıeylül hudutları içinde kardeşliğin işareti olarak Ümraniye Belediyesi olarak kültür merkezi inşa edeceğiz” şeklinde konuştu.
İftar yemeğinin ardından Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can Gündoğan Mahallesi’nde bulunan Gündoğan Park içerisinde hizmet veren Altaş Zeytin Cafe’ye gitti. Başkan Zekai Kafaoğlu Başkan Hasan Can’a 750 metre uzunluğunda olan Gündoğan Park hakkında bilgi verdi. Altaş Zeytin Cafe misafirlerini ağırlamaya devam etti ve iftar sonrasında Balıkesir protokolü Zeytin Cafe’de dinlendi, çay yudumları, sohbet etti. Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AK Parti Milletvekili Kasım Bostan, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, BAÜ Rektörü Kerim Özdemir, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çelik, Altıeylül Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Özen, Fikrettin Kocaman, Belediye Meclis Üyeleri ve birim Müdürleri Zeytin Cafe’nin konuğu oldular.