Balıkesir’in Karesi ilçesi, yeni yapılan ve yenilenen parklarıyla renkli bir görünüme kavuşuyor. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın talimatları doğrultusunda ilçeye yeni parklar kazandırılırken, mevcut parklar arasında ömrünü dolduranlar ise modernize ediliyor.
Geçtiğimiz yıl ilçe merkezinde 27, kırsal mahallelerde ise 31 adet oyun parkı yapan Karesi Belediyesi, 2016 yılında da çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Yeni park yapımlarının yanı sıra kullanım ömrünü tamamlayan 51 parkın da yenileme çalışmalarını yapan Karesi Belediyesi, 2016 yılında yapacağı 10 parktan 7’sini Karesililerin hizmetine sundu. İlçede bulunan çok sayıda parkın da revizesini yapan belediye, kırsal mahallelerde bulunan parkların bakım onarımlarını, çevre düzenlemelerini ve temizliklerini de yapıyor.
TOKİ Yeni Mahalle’de 10 senedir yapılamayan 2 adet parkı TOKİ yönetimi adına mahalle sakinlerinin kullanımına sunan belediye, Ağustos ayında ilçede bulunan parkların aydınlatma sistemlerini yeniledi, tadilatlarını yaptı. Karesili çocukların sağlıklı ve güvenli bir ortamda oynayabilmeleri için çalışmalarını sürdüren Karesi Belediyesi, oyun parklarının yanı sıra semt spor sahası, fitness aletleri, dinlenme ve yeşil alanlarıyla çocuklar, sporseverler ve yetişkinler olmak üzere her yaştan insanı buluşturan mekanları ilçeye kazandırmaya devam edecek.
Karesi Belediyesi Paşaalanı Mahallesi 255. Sokak’ta Park İçi Peyzaj Düzenleme Projesi’ni hayata geçirmek için çalışmalarına başladı. Toplam 2 bin 891 metrekare alan üzerine kurulacak olan park, 7’den 70’e herkesin faydalanabileceği şekilde dizayn ediliyor. Parkın içerisinde açık hava masa tenisi başta olmak üzere yürüyüş parkuru, oyun alanı, fitness alanı ve dinlenme alanları yapılacak.