Karesi Belediyesi’nin ’Havuzlar Mahalleye Çocuklar Havuza’ projesi kapsamında 4 okul bahçesine kurduğu havuzları inceleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Bu etkinlikler sayesinde çocuklarımız daha iyi yetişecek ve kişilik kazanacaklar. Karesi Belediyesi sınırları içerisinde gençlerimiz iyi yetişiyor ve gelecek vaat ediyorlar" dedi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, ’Havuzlar Mahalleye Çocuklar Havuza’ projesi kapsamında kurulan portatif havuzları inceledi. Geçtiğimiz yıl 2 havuzda 6 bin 500 çocuğun eğitim aldığı, bu yıl da 4 havuzda 7-12 yaş aralığındaki 10 bin çocuğa yüzme öğretmeyi hedefleyen proje kapsamında protokol, Zafer İlkokulu, Sevinç Kurşun İlkokulu, Sakarya İlkokulu ve Fatih İlkokulu’nun bahçesine kurulan havuzlarda çocuklarla buluştu. Havuzlarda çocuklar ve aileleri ile yakından ilgilenen protokol, havuzların yanı sıra Peygamber Efendimizin hayatının anlatıldığı değerler eğitimi, futbol, basketbol ve unutulmayan yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunları eğitimlerini alan çocukları da ziyaret etti.
’Havuzlar Mahalleye Çocuklar Havuza’ projesi 13 Temmuz-7 Ağustos, 8 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında iki dönem olarak eğitime başladı. Başkan Uğur, kurslarda yüzme öğrenenler arasında düzenlenen yarışmalarda birinci olanlara hediyeler dağıttı.
Karesi Belediyemizin hazırladığı ’Havuzlar Mahalleye Çocuklar Havuza’ projesi sayesinde çocukların, değerler eğitimi, yüzme futbol, basketbol gibi eğitimler gördüğüne dikkat çeken Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Bu etkinlikler sayesinde çocuklarımız daha iyi yetişecek ve kişilik kazanacaklar. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü de bu projeye destek veriyor. Geleceğin idarecileri gençlerimizin iyi yetişmesi gerekiyor. Karesi Belediyesi sınırları içerisinde gençlerimiz iyi yetişiyor ve gelecek vaat ediyorlar. Yücel Yılmaz’dan Allah razı olsun, kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın uzun süredir ’Okullar Hayat Olsun’ dediğini hatırlatan Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, okulların eğitim öğretim saatleri dışında da en verimli bir şekilde kullanılması gerektiğini söyledi. Karesi Belediyesi’nin ’Havuzlar Mahalleye Çocuklar Havuza’ projesi ile gurur duyduğunu ifade eden Müdür Çöker, bu havuzlarda sadece okulun çocuklarının değil tüm mahallenin burada buluştuğuna dikkat çekti. Balıkesir’e yeni atandığını belirten Müdür Çöker, "Belediyelerimizin okullara büyük destekler sağladığını gördüm. Bu tür projeler sayesinde çocuklarımızın devlete karşı aidiyetleri de oluşuyor. Bu da beni çok mutlu ediyor" dedi.
Karesili çocuklar için yazın yapılabilecek çok farklı aktivitelerden bir tanesinin yüzme havuzları olduğunu ifade eden Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Havuzlar Mahalleye Çocuklar Havuza projesini, ’Okullar Hayat Olsun’ projesi ile birleştireceğiz. ’Çocuklar yüzecek yüzler gülecek’ sloganı ile Karesi’de yüzme bilmeyen çocuğun kalmamasını hedefliyoruz. Çocuklar, okullarımızda yüzme, futbol, basketbolun yanı sıra değerler eğitimi ve geleneksel Türk oyunları eğitimlerini görüyorlar. Bu proje belirli bir süre devam ettiği sürece, Karesi’de yüzme bilmeyen yaş grubu kalmayacak. Projenin sürdürülebilirliği bizim için çok önemli. Suyun dolumundan bakımına, güvenliğinden öğretmenlerin teminine kadar burada çok önemli unsurlar var. Projemizin aksamadan devam etmesi için desteklerini esirgemeyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Edip Uğur ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi.