Karesi Kent Konseyi Kadın Meclisi; Kadın, Sağlık ve Eğitim Grubu tarafından düzenlenen “Kariyer Günleri” Zühtü Özkardaşler Anadolu Lisesi ve Adnan Menderes Anadolu Lisesi’nde öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.
Öğrencilerin meslekler hakkında bilgi almaları ve kariyer planlarına katkı sağlamak amacıyla Karesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından "Kariyer Günleri" gerçekleştirildi. Kadın, Sağlık ve Eğitim Grubu tarafından düzenlenen “Kariyer Günleri” etkinliği Hukuk, Endüstri Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Mimarlık, Eczacılık, Edebiyat ve Elektrik gibi farklı meslek gruplarından olan kişilerin katılımıyla gerçekleşti. İlk olarak meslek tanıtımlarını yaparak öğrencilere bilgiler veren katılımcılar, kariyerin sonu olmayan bir gelişme yolu olduğunu, yaptığı işte insanın kendisini sürekli geliştirebileceği alanlar tespit edilip, yaşam boyu bu alanda yoğunlaşarak; kendini mesleki, ekonomik, sosyal, fikirsel ve duygusal açıdan tatmin edebilmesi gerektiğini belirtti.
Aynı zamanda düzenlenen Kariyer Günleri ile iş hayatına atılmaya hazırlanan öğrencilerin iş dünyasındaki insanlarla buluşturarak iş dünyasını tanımaları hedeflendi.