Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Karesi Belediyesi işbirliğinde başlatılacak olan "Trafo Renklendirme Yarışması" ile 10 noktada bulunan trafo birbirinden güzel sanat eserleriyle buluşacak.
Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Karesi Belediyesi işbirliğinde "Trafo Renklendirme Yarışması" başlıyor. Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir ve Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz tarafından protokolü imzalanan yarışma kapsamında Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri, 10 gün boyunca ikişerli gruplar halinde ilçedeki 10 trafoyu birbirinden güzel sanatsal eserlerle boyayacak. Yarışmanın sonuçları ise 12 Mayıs tarihinde açıklanacak. Yarışma kapsamında boyanacak olan trafolar Devlet Hastanesi, Otel Basri, Karizma Pazaryeri, Toplu Taşıma Merkezi, Atatürk Mahallesi Dereboyu Sokak, Muharrem Hasbi Anadolu Lisesi, Ömer Ali Bey Caddesi, Toygar Mahallesi 234. Sokak, Atatürk Mahallesi Barbaros Hayrettin Paşa Caddesi, Ali Hikmet Paşa İlkokulu civarında bulunuyor.
Trafo Renklendirme Yarışması için BAUN Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir ile protokol imzalayan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, üniversite ile yapılan çalışmalara bir yenisinin daha eklenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Şehre estetik kazandırmak, sanatı sokaklara ve binalara yansıtarak vatandaşlara hissettirmek adına böyle bir proje imza attıklarını kaydeden Başkan Yılmaz, yarışma kapsamında ilçedeki 10 adet trafonun profesyonelce ve birbirinden güzel sanat eserleriyle donatılacağını ifade ederek, "Öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz, trafoların üzerinde oluşturdukları figürlerle insanlarımıza farklı duygular yaşatacak. Konuya önem veren ve her zaman yanımızda olan Sayın Rektörümüz Özdemir ve ekibine teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.
Karesi Belediyesi’ne ve Başkan Yücel Yılmaz’a üniversite olarak sahaya çıkmalarına imkan sağladığı için teşekkür eden BAUN Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir ise, "Her zaman dile getirdiğimiz gibi belediyelerimizin ve şehrimizin hizmetindeyiz. İmkanlarımız ölçüsünde şehre değer katan bu gibi faaliyetlere katkı sağlayacağız. Bu çalışma bizim kendimizi ispatlama gayretimiz olacak ve kendimize olan güvenimizi de arttıracaktır. Bu açıdan sahaya inme ve sizlerle beraber olma fırsatını verdiğiniz için teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.