Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, ilçenin çıtasını daha yukarılara çıkarabilmek için gece gündüz çalıştıklarını bildirdi.
İhlas Haber Ajansı (İHA) Edremit Körfez Bölge Temsilciliğini ziyaret eden Kaymakam Sırmalı, İHA’yı takip ettiğini, güvenilir, objektif, tarafsız haber anlayışı ile halkı bilgilendirdiğini ve ülke gündemine yön verdiğini dile getirdi. Körfez ilçelerinde olup bitenleri olayları hızlı objektif bir şekilde binlerce abonesine ulaştıran İHA’yı kutladığını ifade eden Sırmalı, “Gazetecilik zor bir meslek. Demokratik yaşamın vazgeçilmez unsurlarından biri haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan önemli kurumlardan biridir. Mesai mefhumu gözetmeden gece, gündüz kamuoyunu bilgilendirmek için koşturuyorsunuz. Her yerde varsınız. Edremitin sesisiniz. Başarılarınızın devamını dilerim”dedi.
İHA Edremit Körfez Temsilcisi Bekir Terzioğlu ve Bölge Redaktörü Emrah Elmas’ta, Sırmalı’nın ziyaretinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.
İHA’nın dünyanın en büyük ilk 3 haber ajansı arasında yer aldığını belirten Terzioğlu, İHA’nın ulusal yayın yapan gazete, tv, radyo, internet sitelerinden başka bölgesel ve yerel yayın yapan günlük, haftalık gazete ve dergiler ile televizyon ve radyolara abone sistemiyle haber ürettiğini ve bölgede en etkin ve en geniş haber ağına sahip olduklarını anlatarak çalışmaları hakkında bilgi verdi. Terzioğlu, ayrıca gazetecilerin haber alma alanlarının kısıtlanmaması konusunda Kaymakam Sırmalı’nın verdiği desteğinden dolayı teşekkür etti.
Ziyaretinde haberin yapılmasını, gazete ve televizyonlara geçilmesini de izleyen Sırmalı, halka hizmet için geldiklerini, basının da bir noktada kamu görevi yaptığını, kendilerinin de ilçemize daha fazla yatırım gelebilmesi için var gücüyle çalıştıklarını, kapısının 24 saat vatandaşa açık olduğunu bildirdi.