Balıkesir’in Bandırma ilçesinde bugün yapılması planlanan ’Emek ve Demokrasi Mücadelesi’ adlı panel Bandırma Kaymakamlığı tarafından iptal edildi.
Bandırma’da 2 Ekim’de Emek ve Demokrasi için Güçbirliği tarafından PKK’ya yakın TV ve radyoların kapatılmasını protesto etmek amacıyla düzenlenmesi planlanan ’Emek ve Demokrasi Mücadelesi’ paneli, Bandırma Kaymakamlığı tarafından iptal edildi. Panel’in Kaymakamlık tarafından yasaklanmasını takiben, CHP’li Bandırma Belediyesi de bu karara uyarak panel için önceden tesis edilen Kültür Merkezi için karşılıklı yapılan sözleşmeyi iptal etti.
Kaymakamlıktan konu ile ilgili yapılan açıklamada; "Ülkemizde meydana gelen olaylar göz önüne alınarak, Bandırma ilçemizde tesis edilen huzur ortamı ile Milli Güvenlik ve Kamu Düzeninin bozulmaması, Cumhuriyetin temel nitelikleri, devletin milleti ve ülkesi ile bölünmez bütünlüğü, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amaçlandığından 2935 Sayılı OHAL Kanunu, İl İdaresi Kanunu ve bağlı mevzuat kapsamında 02.10.2016 tarihinde yapılması planlanan panel uygun görülmemiştir" denildi.