Milli Eğitim Yatırımları kapsamında Balıkesir’de 2016 yılı içerisinde yapılacak olan çalışmalar belirlendi.
Milli Eğitim yatırımları kapsamında Balıkesir’e yapılacak kesinleşen yatırımlar belli oldu. 16 derslikli Bandırma Bilim Sanat Merkezinin yanı sıra, Bandırma Endüstri Meslek Lisesine yapılacak 2 adet atölye, Erdek’te yapılacak 8 derslikli Anadolu Lisesi, Altıeylül’de inşa edilecek 200 kişilik pansiyon ve 24 derslikli Turizm Otelcilik Lisesi, Marmara’da yapılacak 12 derslikli İmam Hatip Lisesi ile 8 derslikli Edremit Halk Eğitim Merkezi yapılacak çalışmalar içerisinde yer alıyor.
Ak Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, eğitim yatırımları kapsamında Balıkesir’e yapılacak tesislerin eğitim sorunlarına kalıcı çözümler üretmesi adına önemli bir adım olacağını belirterek, "Amacımız derslik başına düşen öğrenci sayısını azaltmak ve eğitim kalitesini arttıracak yatırımları tamamlamaktır. Bandırma ve çevre ilçelerimiz genç nüfusun yoğun olduğu bir bölgeyi kapsıyor, planlarımızı ve yatırımlarımızı önümüzdeki dönemde derslik talebinin daha da artacağını bilerek yapmaya çalıştık. Balıkesir’in tüm ilçelerinde eğitim kalitesinin artması en önemli önceliklerimizden biridir. Ak Parti iktidarlarında eğitime özel önem verilmiş ve başta öğrencilerimize sağlanan burslar ve yapılan yatırımlarla eğitim kalitesi artırılmıştır" dedi.
Kırcı, 2015-2018 eğitim-öğretim yılı içerisindeki yatırım planlaması yapılan çalışmaları ise şöyle açıkladı:
"100. Yıl Mahallesinde yapılması planlanan Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi (Endüstri Mesleki Lisesi) için 15.01.2016 yılında yer teslimi yapıldı ve okul binası yapımı devam ediyor. Bandırma Liseler Vadisine yapılması planlanan Anadolu Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi ihalesi yapıldı, Anadolu İmam Hatip Lisesi yer teslimi yapıldı. 40 derslikli Anadolu Lisesi sözleşme süreci ise devam ediyor. Diğer yandan Paşabayır Mahallesinde Cumhuriyet İlkokulu yanına yapılacak 24 derslikli İlkokul ve İhsaniye Mahallesine yapılacak 24 derslikli ilkokul yapım süreci ihale aşamasında. 100. yıl Mahallesinde yapılması planlanan Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi (Endüstri Mesleki Lisesi) inşaat yapım süreci devam etmekte."
Eğitim yatırımlarına özel önem verdiğini ve dikkatle takip ettiğini belirten Kırcı, "Bandırma’da 892 derslik, 22 bin 855 öğrenci eğitim ve görüyor. Bu Türkiye ortalamasına göz önüne aldığımızda iyi bir rakam. Derslik başına düşen öğrenci sayısı ise yaklaşık 26. 2015-2016 eğitim-öğretim yılında bütçeden 53 milyon lira yatırım yapıldı. Şu ana kadar devlet okullarında eğitim olanaklarının en iyi şekilde verildiğini, eğitimdeki eşitsizliği ortadan kaldırmak istediğimizi paylaştık. 13 yıllık hükumetimiz iktidarı boyunca eğitime büyük yatırımlar yapıldı, Balıkesir’in de bu yatırımlardan azami şekilde faydalanması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.