Balıkesir’in Edremit ilçesinde basın mensupları ile bir araya gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç “Edremit’te 5 okul hariç tüm okullar tam gün eğitime geçiyor.”dedi.
Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binasında gerçekleşen toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç “İlçemizde yapımına geçtiğimiz dönem başlanan ve 2016-2017 eğitim öğretim yılında açılması planlanan okullarımızla FETÖ/PDY bağlantılı olmaları nedeniyle kapatılan ve milletin hizmetine sunulan kurumlarla birlikte Edremit’imizde 5 okul hariç tüm okullarımız tam gün eğitime geçmiştir. Bu sayede çocuklarımız okul çıkışında karanlıkta değil gelecekleri gibi aydınlık bir ortamda evlerine gidecektir. Güvenli bir şekilde evlerine gidebilecek olmaları hem bizim hemde velilerimizin içini rahatlatmaktadır.Ayrıca çocuklarımız da okullarından erken çıkmalarından dolayı hem derslerine hemde kendilerine daha fazla vakit ayırabileceklerdir.” dedi.
FETÖ operasyonları sonrasında Milli Eğitim Bakanlığına devri yapılan 6 eğitim merkezi hakkında bilgi veren Müdür Koç “ Edremit 15 Temuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu, 42 dersliği bulunan okulumuzun 7 dersliğini İmam Hatip Ortaokulu, 28 dersliğini de Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu kullanacaktır. Bu sayede Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu tam gün eğitime geçmiş olacaktır.
Şehit Polis Memuru Mustafa Serin Fen Lisesi, Edremit Salih Korkut Budaras Fen Lisesi bundan sonra eğitimine Zeytinli’de bulunan Şehit Mustafa Serin Fen Lisesinde devam edecektir. Ayrıca okulumuzun içinde bulunan 90 kişilik Yurt Fen Lisesinde eğitim gören kız ve erkek öğrencilerimizin kullanımına açılmıştır.
Edremit RAM, faaliyetlerine Akçay’da devam eden Rehberlik Araştırma Merkezi yeni binanın tahsisi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü karşısında bulunan 16 derslikli binasında eğitimine devam edecektir.
HEM Kurs Merkezi, eskiden temel lise olarak kullanılan bina halk eğitim kurs merkezi olarak kullanılacaktır.
Edremit Anadolu Lisesi Kız Öğrenci Yurdu, 115 kontenjanlı yurt kız öğrencilerimize tahsis edilmiştir.
Edremit Fernur Sözen MTAL, Cumhuriyet Mahallesinde bulunan Edremit Fernur Sözen MTAL Kız Öğrenci Yurdu 152 öğrenci kapasitesi ile hizmete açılacaktır.”dedi.
Ayrıca yeni yapılan ve hizmete giren okullar hakkında bili veren Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç “ Salih Korkut Budaras İlkokulu, Şehit Öğretmenler ve Cumhuriyet İlkokulundan 8 er şube Şube ( Her sınıftan 2’şer şube) olarak nakilleri yapılacaktır. Bu sayede bölgemizdeki okulların tam gün eğitime geçmesi sağlanacaktır.
Mithat-Fethi Büyükdalgıç İlkokulu, Mimar Sinan İlkokulundan 2 Şube (2 Adet 2.Sınıf) ve Karagözoğlu İlkokulundan 9 Şube (4 tane 1.Sınıf, 2 tane 2.Sınıf, 2 tane 3. Sınıf ve 1 tane 4.sınıf) öğretmenleri ve öğrencileri ile yeni okulumuza taşınacaktır.
Zehra Baysal Anaokulu, Hayırsever Zehra BAYSAL tarafından Kızılkeçili Mahallesinde 7 derslik olarak yaptırılan okulumuz yeni Eğitim-Öğretim yılında hizmete açılacaktır.
Turhan Dökmecioğlu İmam Hatip Ortaokulu, eğitime Remzi Molvalıoğlu MTAL bünyesinde devam etmekte iken yeni binasının tamamlanmasının ardından öğrencilerimiz 16 derslikli okullarına taşınmıştır.
Fatih İmam Hatip Ortaokulu, 8 derslikli Fatih MTAL kapanmasının ardından mevcut binamız İmam Hatip Ortaokulu olarak kullanılmaya başlanmıştır
Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi, Akçay Saniye Karagözoğlu Anaokulu ve RAM Müdürlüğünün taşınmasınsının ardından boş kalan binamız bu şekilde değerlendirilecektir.”dedi.