Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürlüğü tarafından sürdürülen trafik dedektifleri projesi kapsamında köy okulu öğrencileri de trafik dedektifi oldu.
Emniyet Genel Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Polis Eşleri Yardımlaşma Derneği’nin katkıları ve Opet’in sosyal sorumluluk projesi kapsamında yürütülen ’Trafik Dedektifleri’ projesi kapsamında Balıkesir’de Deliklitaş Köy Okulu öğrencileri Bölge Trafik Şube Müdürlüğü yetkilileri tarafından uygulanan proje ile trafik dedektifi oldu. Bölge Trafik Şube Müdürlüğü’nde görevli polis Ahmet Kahraman, ilk olarak çocuklara karşıdan karşıya nasıl geçmeleri gerektiğini anlattı. Ardından oyunla beraber emniyet kemerinin önemini aktaran Polis Kahraman, trafik kurallarını çocuklara öğretti.
Dersin ardından köy okulu bahçesinde çocuklarla ve eğitmenlerle beraber kahvaltı yapan trafik ekipleri, programın sonunda ise çocukların 23 Nisan’da sahneye koyacakları gösterinin provasını izledi.