Demokrat Parti (DP) Balıkesir İl Başkanlığı, eski Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşları Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ın idam edilişlerinin 55. yılı nedeniyle düzenlenen lokma hayrı ile andı.
Demokrat Parti Balıkesir İl Başkanlığından düzenlenen anma töreninde konuşan Başkan Yardımcısı Mustafa Koçal, "Biz Demokrat Parti olarak, demokrasinin temeliyiz. Ve bunun uğrunda şehitler verdik, manevi değerlerimize saygı duyan ve değer veren bir partiyiz. Bugün Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ın aramızdan ayrılışlarının 55.yıldönümleri dolayısıyla yapmış olduğumuz bu lokma hayrını onların ruhlarına ve bütün şehitlerimizin ruhlarına yapmış bulunuyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Biz demokrasiyi, cumhuriyeti, Atatürk’ü savunmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz’da yapılan kalkışma iktidara yapılmış bir kalkışma değildir. Doğrudan doğruya ordu yönetimini ele geçirmeye yönelik yapılmıştır. Ve bu kalkışmayı da önleyenler yine ordunun içerisindeki Atatürkçü, cumhuriyetçi ve laik komutanlardır. Bunu hiç kimse kendi üzerine alınmasın. Biz demokrasiye sahip çıkmak için meydanlara da indik, nöbetlerini de tuttuk demokrasiyi savunmaya devam edeceğiz" dedi.
Düzenlenen lokma hayrına DP İl Başkanı Tamer Alver, DP İl Başkan Yardımcısı Mustafa Koçal, DP Teşkilat sorumlusu Mustafa Atik, yönetim kurulu üyeleri, Karesi DP İlçe Başkanı Adem Çakır, Altıeylül DP ilçe Başkanı Coşkun Suna, çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı.