Balıkesir Otizmli Bireyleri Destekleme Derneği (OBİDER) üye ve gönüllüleri yoğun geçen bir eğitim sezonunun ardından düzenlenen yemekte hep birlikte eğlendiler.
Balıkesir’de düzenledikleri çeşitli etkinliklerle Otizme dikkat çekerek farkındalık oluşturan OBİDER Balıkesir şubesi üyeleri düzenlenen yemekte bir araya gelerek stres attılar. OBİDER olarak çok yoğun bir sene geçirdiklerini kaydeden OBİDER Balıkesir Şube Başkanı Fatma Tabanlı "Farkındalık faaliyetlerimiz ve yeni oluşumlarımız ve daha öncede belirtmiştik bir vakıf kurulumu sürecimiz var.Bu seneki sezon çalışmalarımızı sonlandırdık, yoğun ve başarılı bir sezon oldu bizler için. Gönüllülerimiz ve ailelerimizle hep birlikte derneğe emek veren gönüllü arkadaşlarımızla bir sezon sonu yemeği düzenlemek istedik. Üyelerimizin yoğun katılımıyla mutlu bir an oldu bizler içinde" dedi.
HER 68 ÇOCUKTAN BİRİSİ OTİZMLİ
Geçtiğimiz yılı değerlendiren Başkan Tabanlı "Farkındalık faaliyetlerimizi ısrarla bunu söylüyoruz ama bu çok önemli gerçekten, derneğimiz 4 yıldır Balıkesir’de faaliyet gösteriyor bizlere çok fazla ulaşan aile oldu. Tabiki bu bizleri çok mutlu ediyor, sayı artsın istemiyoruz ama bu bir gerçek dünya genelinde artık her 68 çocuktan birisi Otizmli diyoruz. Bizim amacımızda bu ailelere destek olmak Otizmi anlatmak onlara yardımcı olmak. Eğitim faaliyetlerimizden yararlanan ve çok mutlu olan destek alan ailelerimiz var. Şuan aramızda bizlerle birlikte olan öğretmenlerimizde var onlarla hep birlikteyiz. Bütün amacımız eğitimle Otizmli ailelere destek olmak, bunu gerçekleştirdik güzel ve verimli bir yıl oldu bizim için" şeklinde konuştu.
OTİZM FARKINDALIĞINA DESTEK
OBİDER gönüllüsü Sevda Mırıkyiğit OBİDER ailesini tanımaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ederek " Otizmi daha önce ne olduğunu bilmiyordum, ama arkadaşları tanıdıktan sonra Otizm farkındalığına destek olmak için derneğe girdim. Vakıf kurmak için çalışmalarımız var, Balıkesir’den çok büyük destek gördük. Vakıfla bu işi daha iyi yürüteceğimizi düşünüyorum. Çocukların ellerinden tutmak çok güzel bir şey. Fatma hanım Balıkesir için e bulunmaz bir nimet bana göre onun sayesinde bütün Otizmli çocuklara destek oluyoruz. Bizlere destek olan öğretmen ve gönüllülerimiz çok" dedi.
OTİZMLİLER ÇEŞİTLİ YÖNTEMLERLE EĞİTİLİYOR
Otistik öğrencilere eğitim veren Asuman Demir ise "Ben 16 yıl Otistik çocuklarla çalıştım ve emekli oldum. Şuanda OBİDER’ deyim ve 0-5 yaş çocuklara eğitim veriyorum. OBİDER olarak çok başarılı bir yıl geçirdik, öncelikle aile eğitimi ile başladık daha sonra öğrenciler katıldı eğitimlere. Onlarla da çok başarılı olduk işin açıkçası. Öğrencilerimizin çoğu konuşmaya başladı 4 öğrencimizi kaynaştırmaya anaokuluna gönderdik. Çocukların normal akranları ile birlikte aynı eğitimin içine kattık. Sabah 8’den akşam 7’ye kadar çok çalışıyoruz öğrencilerle birlikte. Otistiklerin eğitiminde belli başlı yöntemleri kullanıyoruz. Otizmlilerin eğitimlerinde çeşitli yöntemler kullanılıyor. Aileler çok memnun 0-5 yaş gurubunda yoğun eğitim almaları gerekiyor, haftada en az 15 saat öğrencilerin eğitilmesi gerek. Bizde Halk Eğitimin desteği ile orada kurslar açıyoruz. Dernekten yardımlarla 0-5 yaş gurubu öğrencilerimize eğitim veriyoruz" şeklinde konuştu.