Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Burhaniye Belediyesi Sokak Hayvanları Bakımevi, anneleri zehirlenerek öldürülen 6 yavru köpeğe yuva oldu. Henüz iki günlük olan yavruların yaşaması için gereken sütanne, belediyenin bakımevinde bulundu.

Geçtiğimiz hafta 23 Şubat’ta Ören Mahallesi’nde yaşayan bir vatandaşın köpeğinin zehirlendiği haberini alan ve zabıta ekipleriyle olay yerine giden Burhaniye Belediyesi Veteriner Hizmetleri yetkililerinin karşılaştığı manzara, vicdanları sızlattı. Cani ya da caniler, henüz iki günlük anne olduğu öğrenilen köpeğin 6 yavrusuna da acımamıştı. Olaya büyük tepki gösteren mahalle sakinleri, köpeği öldürmek için sahibinin sabah yürüyüşüne çıkmasını bekleyen, ardından bahçe kapısını açarak kasten köpeğe zehirli tavuk eti veren cani ya da canilerin bir an önce bulunmasını istedi.

BULUNAMASAYDI ÖLECEKLERDİ

Köpeğinin acısıyla yıkılan vatandaş bir yandan da yavrulara sütanne aramaya başladı. İnsan eliyle yaşaması imkânsız olan iki günlük yavru köpeklerin imdadına, Burhaniye Belediyesi Veteriner Hizmetleri yetkilileri yetişti. Sahibinin izniyle yavrulardan birini Sokak Hayvanları Bakımevi’nde yeni doğum yapan bir köpeğin yanına götüren yetkililer, 24 saat gözetim yaparak annenin yavruyu kabul edip etmediğini kontrol etti. Anne köpeğin öksüz yavruyu kabul ederek beslemeye başlamasıyla büyük mutluluk yaşayan yetkililer, diğer 5 yavruyu da sütannelerinin yanına bakımevine aldı. Yavrular büyüyüp, süt ihtiyaçları bitene ve mamayla beslenecek hale gelene kadar bakımevinde kalacak.

HEM SUÇ HEM GÜNAH

Her fırsatta belediyenin Sokak Hayvanları Bakımevi’nde sahiplenilmeyi bekleyen can dostlarımız olduğunu hatırlatan Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, bu dünyanın sadece insanlara ait olmadığının ve hayvan dostlarımızla birlikte yaşamamız gerektiğinin altını çizdi. Bu tip olaylardan duyduğu üzüntüyü dile getiren Başkan Uysal, “Hayvanları zehirlemek hem suç hem de günahtır. Bir canlıya zarar vermek, hele ki zehirleyerek öldürmek vicdana sığmayacak bir olay. Bizim kadar her canlının yaşama hakkı var. Bu hayatı onlarla paylaşmayı öğrenmemiz gerekiyor” dedi.